Vorige week is de oogst van de bevroren druiven voor het maken van Eiswein in Duitsland gestart.
Als gevolg van een daling van de temperatuur in de nacht van 8 naar 9 december 2012, hadden veel Duitse wijnbouwers een slapeloze nacht: er moest worden geoogst!
Aan de voorwaarde van de federale wet, temperaturen onder de -7 ° C (diep bevroren druiven), werd in veel van de 13 Duitse wijnbouwgebieden (-12 ° C) voldaan. Voorbeeldige verslagen van de wijnbouwgebieden:
Rheingau: 180 Oechsle met 12,5 g / l zuur
Rheinhessen: 178 ° Oechsle met 11 g / l zuur
In veel andere regio’s werd de oogst in 2012 uiteindelijk bekroond met Eiswein en de resultaten zien er veelbelovend uit. Zoals een wijnboer in de regio Rheinhessen enthousiast stelde: “De oogst van 2012 moet een voorbeeld zijn voor alle jaargangen die nog komen, in ieder geval tot aan mijn pensioen …”
Duitsland kijkt uit naar haar beroemde specialiteit: Eiswein!
Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!