Eiswein oogst 2012

Eiswein oogst 2012
Vorige week is de oogst van de bevroren druiven voor het maken van Eiswein in Duitsland gestart.

Als gevolg van een daling van de temperatuur in de nacht van 8 naar 9 december 2012, hadden veel Duitse wijnbouwers een slapeloze nacht: er moest worden geoogst!
Aan de voorwaarde van de federale wet, temperaturen onder de -7 ° C (diep bevroren druiven), werd in veel van de 13 Duitse wijnbouwgebieden (-12 ° C) voldaan. Voorbeeldige verslagen van de wijnbouwgebieden:

Rheingau: 180 Oechsle met 12,5 g / l zuur
Rheinhessen: 178 ° Oechsle met 11 g / l zuur

In veel andere regio’s werd de oogst in 2012 uiteindelijk bekroond met Eiswein en de resultaten zien er veelbelovend uit. Zoals een wijnboer in de regio Rheinhessen enthousiast stelde: “De oogst van 2012 moet een voorbeeld zijn voor alle jaargangen die nog komen, in ieder geval tot aan mijn pensioen …”

Duitsland kijkt uit naar haar beroemde specialiteit: Eiswein!

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!