Eindelijk een website over alcohol, alcoholvrije wijnen en andere drankjes

Het is gedaan met alcohol als de norm. Uit recent onderzoek blijkt dat de helft van alle alcoholgebruikers wil minderen. Tegelijkertijd groeit het aanbod alcoholvrije dranken ieder jaar, met gedistilleerd 0.0 als snelste stijger in 2022.


Lees verder na de advertentie exaro

Dat is in ieder geval de uitslag van een recentelijk onderzoek. Nu zijn er veel onderzoeken en vaak hebben die verschillende uitslagen. Maar… alcohol is niet goed voor je en je kunt beter af en toe ook wat anders drinken, bijvoorbeeld een 0.0 wijn of ander drankje. Of het lekker is, is een andere vraag. De kwaliteit laat vaak te wensen over, dat heeft WijnGekken vaak ondervonden (lees het maar op https://www.wijngekken.nl/category/alcoholvrije-wijn/), dus waarom een 0.0 website? Voor diegene die iets minder wil gaan drinken? Wie weet.

Nadelen van alcohol drinken
Te veel alcohol drinken kan verschillende gevolgen hebben voor je gezondheid, zowel op korte als op lange termijn. Een aantal van deze gevolgen zijn:
Gewichtstoename. Alcoholhoudende dranken bevatten vaak veel calorieën, die kunnen leiden tot overgewicht en obesitas.
Leverproblemen. Door overmatig drinken kan er vetophoping, ontsteking of littekenvorming in de lever ontstaan, wat kan leiden tot leverfalen of leverkanker.
Maagproblemen. Alcohol irriteert het maagslijmvlies en verhoogt de productie van maagzuur, wat kan leiden tot maagpijn, maagzweren of maagbloedingen.
Hersenproblemen. Alcohol beïnvloedt de werking van de hersenen, wat kan leiden tot geheugenverlies, concentratieproblemen, stemmingswisselingen, depressie, angst of psychoses.
Kanker. Alcohol verhoogt het risico op verschillende soorten kanker, zoals borstkanker, mond- en keelkanker, slokdarmkanker, darmkanker en longkanker.
Vruchtbaarheidsproblemen. Alcohol kan de hormoonhuishouding verstoren en de kwaliteit van het sperma of de eicellen verminderen, wat kan leiden tot verminderde vruchtbaarheid of onvruchtbaarheid.

De website over alcoholvrije wijnen

Iedereen die zin heeft om te drinken, maar (even) niet in alcohol, kan nu terecht op het nieuwe alcoholvrije platform What to Drink. Daar tipt wijnjournalist en oprichter Esmee Langereis met humor en smaak serieus goede no & low dranken.

‘Consumenten hebben meer keuze dan ooit, en er is verrassend veel spannends in alcoholvrij te ontdekken. Van een big oaky alcoholvrije chardonnay tot een ready to drink virgin negroni.’ Met dezelfde kritische blik als altijd test en reviewt Esmee nu alcoholvrije wijnen, spirits, cocktails en bieren, ‘zodat je altijd wat lekkers in je glas hebt!’

What to Drink is het eerste alcoholvrije platform met 0.0 reviews in de Benelux, en is 1 juli officieel gelanceerd.

De website van Esmee Langereis

Esmee Langereis is de vaste wijnschrijver van NRC, De Smaak van Italië en Miljuschka Magazine. Ze was al een tijdje stiekem gestopt met drinken, maar nu is ze uit de kast als mindful drinker. Lees hier een korte Q&A met Esmee. What to drink kun je vinden op https://www.whattodrink.nl/

Langereis publiceerde zelf over alcoholvrije alternatieven in Parool, NRC en Flow magazine en is te beluisteren over lekker alcoholvrij in de podcasts Discomfort Zone, Wijnsnobs, Wat Schaft de Podcast, De Vegan Lekkerbek en online magazine June.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *