Eerste VROUWENWIJNCLUB is een FEIT!

vrouwenwijnclub

Ja, het kon niet uitblijven! Er zijn vele mannenclubs, maar nog geen vrouwenclubs.

Een mannenclub is een club waar alleen mannen lid van mogen worden. Ben je een vrouw dan word je resoluut de deur gewezen!

vrouw en wijn 16In België konden ze dat niet meer aanzien en www.nieuwsblad.be kwam laatst met het volgende bericht:

Konden vrouwelijke wijnliefhebbers tot voor kort in Ronse nergens terecht, dan kunnen ze zich nu ineens aansluiten bij twee clubs. Wijnclub Hermes zette zijn deuren na 19 jaar open voor vrouwen en Le vin au féminin schoot vorige week uit de startblokken.

Begin september berichtten we in Het Nieuwsblad dat Wijnclub Hermes na 19 jaren zijn deuren openzette voor dames. ‘Omdat er vraag naar was’, luidde het toen.

En of er vraag naar is. ‘Onze mannen zijn lid van Hermes’, zegt Sylvie De Bie. ‘Mijn man en de echtgenoot van Emilie Bercez gaan al jaren naar de degustaties. Wij hadden al een paar keer aangedrongen om ook lid te mogen worden, maar dat ging niet.’

‘Daarom hebben we ons in januari met een paar vrouwen samengezeten, met de bedoeling een wijnclub voor vrouwen op te richten. In juni kwamen onze mannen thuis met het nieuws dat Hermes voortaan ook vrouwen zou toelaten, maar wij waren al te ver gevorderd om ons project nog stop te zetten.’

wijnclub voor vrouwen

‘Nu, wij zijn absoluut geen concurrenten, en we willen dat ook niet zijn’, zegt Sylvie. ‘Onze club werd gedoopt onder de passende naam Le vin au féminin. Het is niet onze bedoeling om dames op te leiden tot wijnexperts, maar wel om basiskennis en leuke weetjes mee te geven zodat degusteren en genieten van een glas wijn nog net iets aangenamer en boeiender wordt.

vrouw en wijn 264Bovendien zorgen we ook telkens voor enkele aangepaste hapjes. Bij ons staat genieten centraal.’

‘In ons eerste jaar hebben we al vijf degustaties gepland. We werken rond thema’s zoals foodpairing, bubbels, wereldwijnen, terraswijntjes, …

Elke keer nodigen we een gerenommeerde sommelier of wijnliefhebber uit Ronse of omstreken uit.’

‘Op onze eerste bijeenkomst hoopten we een vijftiental geïnteresseerde dames te mogen verwelkomen, maar het werd een onverwacht groot succes.

Er daagden 33 dames op. Daar zijn we uiteraard bijzonder blij mee’, besluit Sylvie.

Voorzitter Yves Dufour van Wijnclub Hermes is zelf ook tevreden dat wijn aanslaat. ‘Het klopt dat de twee clubs een ander doelpubliek aanspreken. De ene club sluit de andere niet uit. Wij hebben nu drie vrouwelijke leden, niets sluit uit dat vrouwen van de nieuwe club ook tot onze club toetreden.’

INFO: wijnclub.levinaufeminin@gmail.com

Bron: www.nieuwsblad.be

Ik denk dat ook in Nederland daar wel vraag naar is… Welke wijndame gaat het voortouw nemen… Misschien iets voor Esther Meijer van Anywine.nl?

Proef smakelijkkk…..
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!