Een wijnjaar is enorm belangrijk bij wijn

wijnjaren volgens de wijngekken, wijnjaar

Een wijnjaar kan een wijn maken of breken. Een slecht wijnjaar kan de reputatie van een wijn teniet doen en een goed wijnjaar kan een wijn of zelfs een hele wijnstreek de hemel in laten rijzen.


Lees verder na de advertentie exaro

Wijnjaren zijn heel belangrijk voor een wijn of een wijnstreek. In slechte wijnjaren heeft de wijnboer veel meer werk in de wijngaard en moet de wijnboer veel vaker grijpen naar middelen. In een goed wijnjaar heb je veel minder last van ongedierte die de wijnstok aanvallen, de wijnboer laat de natuur zijn werk doen en hij hoeft veel minder vaak te grijpen naar bestrijdingsmiddelen.

In veel winkels zie je op websites geen wijnjaar vermeldt op een wijn en dat is vreemd. Vreemd voor jou als koper, maar niet vreemd voor de verkoper. De verkopende partij kan je zomaar een slecht wijnjaar verkopen. Specifiek vragen naar een bepaald wijnjaar is dan ook niet zo gek.

In deze bijgewerkte tabel zijn veel wijnjaren bijgewerkt en wat recente wijnjaren toegevoegd. Aan de hand van proeverijen, meningen en eigen conclusies zijn wij tot deze conclusie gekomen. 

Om die reden hebben wij als WijnGekken ook de wijnjaren tabel gemaakt. Handig om te hebben als pdf op je telefoon. Die kan je dus ook altijd raadplegen als je op jacht gaat naar nieuwe wijnen. Mocht je het niet eens zijn met sommige conclusies dan kan je ons altijd mailen.

Dus download de nieuwe wijnjarentabel en zet hem op je telefoon.

Wil je meer weten hoe wij de wijnen proeven en testen?
WijnGekken test de wijnen volgens het 20 punten Franse systeem. Dat betekent maximaal 3 punten voor de kleur. Maximaal 5 punten voor de neus. Maximaal 9 punten voor de smaak en maximaal 3 punten voor de eindconclusie.

Wil je nog meer weten over puntensystemen, Parkerpunten en hoe wij proeven? Lees het dan op https://www.wijngekken.nl/wijnweetjes/het-puntensysteem-van-wijn/

Ook geven wij medailles aan wijnen voor de prijs/kwaliteit. Wij geven Bronzen, Zilveren en Gouden WijnGekkenMedailles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *