Een topwijn uit de Bourgogne voor minder dan 20 euro?

bordeaux petrus pomerolJa, dat kan. Maar er is nog veel meer mogelijk als je wijn koopt op een veiling.

Wijn kopen op een veiling is zeer aantrekkelijk. Voor veel wijnen betaal je amper de inkoopprijs en de prijzen op de veiling zijn vele malen goedkoper als in een wijnwinkel.

Zie je er tegenop om veel wijnen aan te schaffen in één keer, koop je wijnen dan met een collega, een vriend of vriendin. Een wijnkist heeft vaak 12 flessen als inhoud en als je die met 2 of 3 personen koopt, dan zit je niet gelijk met veel flessen opgescheept. Als je die wijnen over een aantal jaren drinkt dan valt zo een grote hoeveelheid ook nog wel mee.

 

chateau la fleur petrus, pomerol koop je op een wijnveiling Wijn kopen op een veiling is eng

Vaak krijg ik te horen dat men wijn kopen op een veiling eng vindt. Dat is helemaal niet zo. De wijnen worden heel vaak voorgeproefd en je koopt nooit wijnen die niet meer goed zijn of zelfs over de top zijn of oxidatief.
Koop wel wijnen van bekende wijnhuizen, zo koop je geen kat in de zak.

Koop wijnen uit een goed wijnjaar

Ook moet je je in de wijnjaren verdiepen. Wijngekken.nl heeft hiervoor een makkelijk en handzaam bestandje online staan die meerdere keren per jaar wordt geupdate. Zo koop je in ieder geval wijnen die uit een goed wijnjaar komen. Aan de andere kant zijn wijnen uit mindere wijnjaren nog vele malen goedkoper. Wel moet je die wijnen sneller drinken, dus zeker binnen ’n paar jaar. Het bestandje kun je downloaden op https://www.wijngekken.nl/wijngekken/wijnjaren-frankrijk-spanje-italie-rest-wereld/

 

pavillon rouge, chateau margaux, bordeaux

Goede Bordeauxwijnen kun je heel makkelijk kopen en je hebt zelden een miskoop. Goede wijnen uit Bourgogne en Côtes du Rhône zijn ook eenvoudig te herkennen, koop gewoon wijnen van bekende wijnhuizen en je koop nooit een verkeerde wijn.

Koop wijnen bij een bekend veilinghuis

Ga niet in zee met een dubieus persoon of bedrijf. Zelf koop ik nooit wijnen via Marktplaats of via Ebay, je weet nooit wat je koopt en is de wijn op de foto ook wel de wijn is die je thuisgestuurd krijgt?
Nee, koop je wijnen dus via een bekend huis. BVA-Auctions is zo een veilinghuis. Het is een betrouwbaar en internationaal veilinghuis met een uitstekende reputatie.

Dus waag een kans en kijk eens op https://www.bva-auctions.com/auction/index/21585 en kijk hoeveel mooie en goedkope wijnen te koop zijn. Misschien zie je er wel een aantal juweeltjes tussen die je allang had willen hebben.

 

exclusieve wijnen op een wijnveiling
Martin