Een top wijnjaar voor Nieuw Zeeland

De wijngebieden van nieuw zeelandHet gaat goed met Nieuw Zeeland, de groei zit duidelijk in dit fantastische wijnland.

De druivenoogst van 2016 in Nieuw-Zeeland zit er op. Op allebei de eilanden zijn druiven van hoge kwaliteit geplukt. Producenten profiteerden van een uitstekende zomer en vroege herfst met volledige rijping en smaakontwikkeling van de druiven als positief gevolg.

 

2016 is een fantastisch wijnjaar voor Nieuw Zeeland

druivenrassen van Nieuw Zeeland
‘’Toen de oogst startte, hoopten telers en wijngaarden op een grotere vintage” zegt de New Zealand Winegrowers CEO, Philip Gregan. ‘’Het afgelopen jaar nam de vraag naar ons belangrijkste exportproduct alleen maar toe; dat tezamen met de kleine oogst in 2015 zorgde voor een steeds beperkter aanbod. Omdat we deze zomer goed weer hebben gehad waren de verwachtingen voor deze oogst hoog”.
 

Export van wijn zet ook in 2016 door

De 436,000 ton aan druiven die dit jaar zijn geoogst zullen een welkome stimulans zijn voor de markten, telers en wijnhuizen. De oogst van 2016 is 34% groter dan de kleine oogst van 2015, maar blijft achter bij recordjaar 2014.
‘’De wijnexport van Nieuw-Zeeland wordt nu geschat op een waarde van 1,56 miljoen dollar, dat is een stijging van 13%”. Zegt Gregan. ‘’De opleving van de productie van 2016 zal een impuls geven aan de export ambities van onze sector. De 2016 vintage zal ons zeker op koers houden om ons doel te bereiken: in 2020 een wijnexport van 2 miljard dollar”.

 

Martin