Een miljoen flessen in één jaar verkopen in de wijnwereld

rode en witte wijn proeverij

Daniel Murcia en Javier Gandia Het Spaanse wijnhuis Vicente Gandia verkoopt in het eerste jaar op de Nederlandse markt al meer dan één miljoen flessen wijn.

vicente gandia 1.000.000 flessen wijn in een jaar

Niet vaak wordt er gecommuniceerd over de verkoopcijfers van wijnhuizen of importeurs op de Nederlandse markt. Soms wordt er een uitzondering gemaakt als het echt om spectaculaire cijfers gaat. Wanneer een label na een grote introductie in het eerste jaar al meer dan een miljoen flessen, en dat is exclusief in de horeca- en betere zelfstandige slijters, is dat een vermelding waard en een opsteker voor de producent Vicente Gandia en de importeur Oud Reuchlin & Boelen.

 

 

holland casino, heerlijk eten en wijn drinken raiza reserve, tempranillo, 2011, rioja, denominacion de origen calificada, vicente gandia

Vicente Gandia is een internationaal Spaans wijnhuis

Vicente Gandia is een groot, maar benaderbaar Spaans wijnhuis dat meer dan 130 jaar actief is, maar met name de laatste jaren een enorme groei in de export heeft doorgemaakt. Ik heb het wijnhuis Vicente Gandia al vergeleken met de ‘Nieuwe Torres’. Onder dit label zijn wijnen verkrijgbaar in alle prijssegmenten, maar vooral het middensegment. Dit maakt de wijnen geliefd bij gespecialiseerde wijnwinkels en ook in de horeca. De wijnen komen uit bijna alle bekende wijngebieden in Spanje, onder andere komen de rode en witte wijnen uit Valencia, de prachtige witte wijnen uit Rueda, de spectaculaire en moderne wijnen Rioja en Ribera del Duero, de frisse witte wijnen uit Rias Baixas die fantastisch bij vis passen, uit Alicante en uit het topwijngebied Priorat of Priorato.

Volgens Oud Reuchlin & Boelen worden de miljoen flessen jaarlijks ongeveer verkocht op 2000 verschillende locaties. De wijnimporteur voert momenteel 25 verschillende wijnen uit alle wijnregio’s van de producent. Acht wijnen werden gepresenteerd onder begeleiding van een zes gangen lunch, verzorgd door de chefs van Holland Casino. De combinatie wijn/spijs mocht er zijn, maar hier en daar toch voor verbetering vatbaar. De organisatie richt zich vooral op het bieden van een complete avond en biedt de combinatie van spel, eten & drinken en entertainment. Holland Casino zag de verkoop huiswijnen stijgen met 10% na de invoering van het label Vicente Gandia.

javier gandia, eric welles, marcel just de la pasières

 

De volgende wijnen heb ik geproefd op deze wijn/spijs proeverij

Hoya de Cadenas Organic Sparkling

Beetje laag in de zuren. Aantrekkelijk tropisch fruit, beetje dik en met een fijne bubbel

 

nebla, witte wijn van verdejo druif uit rueda

Vicente Gandia Nebla Rueda Verdejo 205

Mooie zuren en rijp fruit, veel smaak en neus

 

hoya de cadenas heretat blanco 2015

Hoya de Cadenas Heretat Blanco 2015

Tropisch fruit, dik, wel met genoeg zuren. Interessante wijn en met een brede afdronk. Ook maar 12,5% alcohol, dus lekker laag.

bobal vicente gandia bo 2013

Bo, 2013, 9 maanden op hout, Vicente Gandia

Deze Bo staat voor het druivenras Bobal, een authentiek druivenras rond Valencia in Spanje. Mooi rond fruitig met een lichte houttoon. Lekker soepel en toch met structuur.

 

Vicente Gandia Generacion Uno 2010

Zeer mooi fruitig, vervliegt iets in het glas, jammer. Mooi rond en met kwaliteit.

 

Vicente Gandia Raiza, Reserva, Rioja 2011

Mooi fruitig en een complexe wijn. Echte tempranillo. Modern, niet te zwaar en vrouwelijk.

 

Meer lezen over Vicente Gandia? Zie de links hieronder

[get_posts tag=”vicente-gandia” numberposts=10]

Martin

gokken in holland casino amsterdam   holland casino amsterdam, heerlijk eten en drinken met witte wijn

[get_posts tag=”Vicente Gandia” numberposts=10]