Een ECHTE Ilja Gort in je tuin!

Ilja Gort

Enige tijd geleden heb ik er wel eens een fotootje op Facebook van geplaatst.. Wijnvatenmeubelen voor in de tuin. Veel wijnliefhebbers waren dolenthousiast en wilden graag ook zo’n uniek tuinmeubel.

3118174_Die kans liet Ilja Gort niet voorbij gaan toen Tineke Smit van Balk en Plank hem benaderde om zijn wijnvaten te gebruiken om tuinmeubelen van te maken.

De bekende Nederlandse wijnboer en schrijver Ilja Gort is een samenwerking aangegaan met Balk en Plank. Balk en Plank maakt van gebruikte wijnvaten stoere, handgemaakte meubelen naar eigen ontwerp. Op de zijkant van deze wijnvat stoelen prijkt een brandstempel van de wijn van Ilja Gort, Château la Tulipe.

Ilja Gort is onder andere bekend van Château la Tulipe de la Garde, Slurp en van zijn romans en boeken over wijn en Frankrijk. De samenwerking met Balk en Plank ontstond via sociale media. „We vonden elkaar leuk op Facebook”, vertelt Tineke Smit, eigenaar van Balk en Plank, over het ontstaan van de samenwerking.

Balk_Plank_Barrel_Furniture_03„Wij zijn meubelmakers en het sneed ons door de ziel dat Ilja Gort zijn mooie eikenhouten wijnvaten zomaar wegdeed, nadat hij er zijn wijnen in had gevinifieerd,’ lacht Tineke Smit. ‘Toen hebben we Ilja voorgesteld om meubels te maken van die vaten en ze zo een tweede leven te geven. Ilja was dolenthousiast en bestelde meteen een set voor in zijn château.

Toen we de set hadden geleverd, belde Ilja me op: ‘Het lijkt warempel wel of de wijn lekkerder smaakt in zo’n wijntonstoel!’ ‘We zijn nog maar kort bezig,’ vervolgt Tineke Smit, ‘Maar de meubels waren meteen een hit!

Ilja-Gort-Wijn-aan-GortIk begrijp het wel, want zo’n wijntonmeubel met het brandstempel van Château la Tulipe is de droom van iedere wijnliefhebber. Het internet zinderde van de verhalen erover. En nu is er enorme vraag naar! Ik ben bang,’ lacht Tineke Smit ‘dat ik Ilja zal moeten vragen om wat meer wijn te maken!’

De Château La Tulipe wijntonmeubels, ontworpen en in eigen atelier met de hand vervaardigd door Balk en Plank, zijn verkrijgbaar via www.balkenplank.nl Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de werkplaats van Balk en Plank, Ir. R.R. Van der Zeelaan 1 in Wapenveld (alleen op afspraak).

Door: Tineke Smit

Opmerking WijnGekken.nl: Als de gebruikte wijnvaten van Chateau La Tulipe de La Garde van Ilja Gort gebruikt gaan worden dan ruik je de heerlijke wijngeuren uit het hout als je in je tuinmeubeltje zit… Heerlijker kan je niet zitten, lijkt mij zo!

De TIP voor de zomer!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via facebook, twitter of google+!