Een Chateau Cheval Blanc 1947 in de aanbieding

cheval blanc 1947 hong kong

Wat is de mooiste en grootste wijn van de wereld. Dat kunnen veel, héél veel wijnen zijn. Je hebt dure wijnen als Petrus, Domaine de la Romanee Conti of Lafite Rothschild. Sommige wijnen zijn niet eens zo duur en behoren toch tot de top van de wereld. Neem nou eens Chateau Cheval Blanc 1947.

Chateau Cheval Blanc 1947 uit de Saint Emilion heeft een buitengewoon goede reputatie die in de afgelopen decennia steeds een hoge prijs heeft opgebracht op een aantal veilingen.
We hebben eerder gezien dat deze iconische wijn in een 6 liter fles, een Imperial, op een veiling van Christie’s in Genève aan een particuliere verzamelaar voor 304.580 dollar werd verkocht, dit maakt het één van de duurste wijnen ter wereld dus. Geprezen is de wijn en niet alleen voor de zeldzame kwaliteit die hij tentoonstelt, maar ook voor de lange levensduur. Afgelopen 13 januari 2013 was er in Hong Kong weer een veiling geweest van topwijnen. Veel Bordeauxwijnen gingen onder de hamer. Toen het lot van 6 flessen uit een privé-kelder in Bordeaux genoemd werd gingen de prijzen en de gemoederen omhoog. Steeds meer ging de prijs van de Cheval Blanc 1947 omhoog en eindigde met een bescheiden prijsje van 83.845 dollar, een koopje dus.

Het wijnjaar 1947 ging de boeken in als een wijnjaar met bijna perfecte weersomstandigheden en met zeer weinig regen en uitzonderlijk warme omstandigheden. Pierre Lurton noemde het jaar een jaar van ‘an accident of nature’. Deze topwijn van chateau Cheval Blanc 1947 is bijna niet te evenaren en de proefnotitie laat een prachtige volle wijn zien zonder uitdroging en met soepelheid, kracht, zoethout, ceder, pruim en fluweelzachte tannines met een eindeloze finale.
Château Cheval Blanc is in naam een van de grootste wijnchateau’s in de Saint-Émilion in de Bordeauxstreek in Frankrijk en het bezit dan ook een Premier Grand Cru Classé Klasse-A status.

Naast de Cheval Blanc gingen er ook nog een Chateau Lafite en een Chateau Petrus uit 1982 onder de hamer. Ook een Australische grootheid van Penfolds ging er onder de hamer, het was een Limited Edition Cabernet Sauvignon, maar ook een 1774 Vin Jaune uit de Jura.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin