Een bunker voor opslag van grote Bordeauxwijnen

allan sichel, negociant in Bordeaux
Bordeaux negociant Maison Sichel investeerde 10 miljoen Euro in een nieuwe voor Bordeauxwijnen.

Meer nieuwsberichten over wijn…
[wpp stats_comments=0 post_type=post limit=7 range=”all” title_length=22 cat=”6″ wpp_start=”

    ” ]

De grote negociant in de Bordeaux, de familie Sichel investeerde ruim 10 miljoen Euro in een nieuwe kelderfaciliteit voor de absolute topwijnen van de Bordeaux.
De kelder gaat door het leven als de ‘bunker’ en er komen uitsluitend Grand Crus de Bordeaux in te liggen. De kelder is natuurlijk zo ontworpen dat de luchtvochtigheid en de temperatuur tot op de halve graad in te stellen zijn. De wijnkelder is in een zeer korte tijd gebouwd en is vijf jaar eerder afgebouwd dan de planning was.
Deze immense Bunker is speciaal ontworpen voor Bordeauxwijnen en voor de lange termijn. De bunker, die bovengronds is gebouwd, heeft een opslagruimte voor 6 miljoen flessen en de wanden zijn van dik beton. Er is een sprinklerinstallatie voor als er een brandje uitbreekt en licht, luchtvochtigheid en temperatuur worden allemaal door een computer aangestuurd.

De bunker van Sichel voor de topwijnen in de Bordeaux
De bunker van Sichel voor de topwijnen in de Bordeaux
Eigenaar en negociant Allan Sichel, directeur van Maison Sichel beweert dat de vraag voor zo’n opslagruimte als de ‘bunker’ nu zeker aanwezig is. Er is een groot probleem om topwijnen uit de Bordeaux op een goede en verantwoorde wijze op te slaan. Wij doen er alles aan om het de wijnproducenten, negociants, investeerders en wijnliefhebbers het makkelijk en het geheel naar de zin te maken. De uitdaging die wij zien als negociant is zeer groot en alleen op deze manier kunnen wij de chateau-eigenaren geruststellen.

Op deze manier profiteert iedereen van de kwaliteit van de wijnen. Als de Grand Crus van de ene negociant aan de andere worden verkocht dan hoeft er alleen maar een naam gewijzigd te worden, zowel op de schappen als in de computer. De wijnen blijven gewoon op hun plek liggen en ze hoeven niet vervoerd te worden. Hiermee voorkomt je transportschade en de wijnen kunnen rustig blijven liggen.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!
Of persoonlijk via mijn Linkedin