Een brunch met witte wijn, rosé of rode wijn

brunchen met wijn, brunch, champagne, rode wijn, witte wijn
Voor de uitslapers onder ons een heerlijke brunch met witte wijn, rosé of rode wijn. Wijn kan je bij elk gerecht nemen, dus waarom ook niet bij de brunch?


Brunchen met wijn is heerlijk. Uitslapen, langzaam wakker worden en genieten van elkaar. Bij deze gelegenheid kies je voor een brunch met wijn. Witte wijn, rosé, rode wijn? Het maakt allemaal niet uit. Pas wel op dat de rode wijn van een lichtere type is en laag in het alcohol.

Welke ingrediënten kies je bij een brunch met wijn

Een wijnbrunch is makkelijk te maken. Kies eerst de wijn en daarna alles eromheen.
brunchen met wijn, brunch, champagne, rode wijn, witte wijnKies je voor een witte wijn, dan kan je dezelfde ingrediënten nemen als voor een gewoon ontbijt. Kies niet voor een al te zoete wijn. Hou je niet zo van droge wijn en je kiest toch een iets zoetere wijn, kies dan voor wat meer fruitsoorten bij het ontbijt.
Kies ook croissants, met of zonder chocolade. De chocolade past perfect bij zoete wijn. Verder kan je alle fruitsoorten nemen bij de wijnbrunch.

Bij een rosé gelden eigenlijk dezelfde regels. Kies voor een lichter type rosé met een niet te hoog alcoholpercentage. Rosé als brunch moet makkelijk te verteren zijn en niet te zwaar op de maag liggen. Rosé past ook heel goed bij diverse fruitsoorten.

Voor rode wijn neem je ook een lichter type wijn, bijvoorbeeld Beaujolais. Beaujolais is een lichte rode wijn gemaakt van de Gamay druif. Of kies een Cabernet Franc uit de Loire of een Pinot Noir uit de Elzas. Een Pinot Noir of Spätburgunder uit Duitsland, Frankrijk of Nieuwe Wereld kan ook heel gemakkelijk. De wijn moet veel fruit hebben.

Neem geen wijn uit zuidelijke landen, die bevatten teveel alcohol en zijn te log en te zwaar.

brunchen met wijn, brunch, champagne, rode wijn, witte wijn

Het serveren van een brunch met wijn

Neem altijd het mooiste servies dat je hebt. Koop eventueel iets leuks en iets fris, voor weinig geld kan je tegenwoordig al een heel leuk ontbijtservies kopen.brunchen met wijn, brunch, champagne, rode wijn, witte wijn

Witte wijn kan je koelen in de koelkast en de fles er een half uurtje van tevoren uithalen. De rode wijn het liefst niet te koud, rond de 15 graden Celsius en de rosé mag wel ’n paar graden koeler.

De feestdagen kunnen met een brunch met een rosé, witte of rode wijn niet meer stuk. Heerlijk uitslapen en je geliefde verrassen met een verlaat ontbijt. Geloof mij, je partner zal deze dag niet zo snel vergeten.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!
Of persoonlijk via mijn Linkedin