Een 24 uur per dag stromende, gratis, rode wijnfontein. Hij bestaat echt!


(Wijn)Fantasie? Nee, hij bestaat echt. Een 24 uur per dag stromende rode wijnfontein. Je vindt hem in Italië tussen de beroemde wijngaarden van de Abbruzo regio en je mag er, gratis, zoveel van drinken als je wil. De droom van iedere wijnliefhebber!

Caldari di Ortona

In het dorpje Caldari di Ortona, langs de pelgrimsroute Camino di San Tommaso, biedt de fontein de wandelaars de mogelijkheid even tot rust te komen en te genieten van een heerlijk glaasje rood. De fontein op zich is niet nieuw. Zo is er langs de route nog een wijnfontein te vinden welke onderdeel is van het klooster in Irache waar op bepaalde tijden wijn uit vloeit. Uniek is dat er uit deze fontein echt oneindig wijn vloeit. 24 uur per dag dus!

Pak je koffer maar van zolder

Deze 24uurs fontein is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de organisatie van de pelgrimsroute en omliggende wijngaarden en tevens een eerbetoon aan de stad die wijn ademt. De fontein is niet enkel bedoeld voor pelgrims. Iedereen die niet komt met het doel goedkoop dronken te worden is van harte welkom. Had je nog niet voldoende reden voor een fijne vakantie naar Italië dan heb ik je deze hierbij gegeven. Pak je koffer maar van zolder en bezoek de fenomenale fontein, Ciao!

Wil je meer leuke wijn-weetjes of lekkere wijn & spijs tips? Kijk dan op onze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *