Duurste wijn ter wereld

duurste wijn ter wereldWat is de duurste wijn ter wereld. De duurste wijn ter wereld is pas verkocht in Australië.

Wat is de duurste wijn ter wereld, er is een gek die er 51.750 Australische dollars voor heeft betaald, omgerekend is dat dan € 35.130. Voor die prijs kun je een leuke middenklasse auto voor kopen en alle opties die erop kunnen zitten. Waarom geef je dat dan uit voor een flesje wijn?

 

De duurste wijn ter wereld is de Penfolds 1951

Het gaat om de Penfolds Grange Hermitage 1951, de eerste wijn die gemaakt is van de Grange Hermitage. Een fantastische jaargang die voortreffelijk moet smaken, als ik de Master of Wine mag geloven die deze Grange geproefd heeft.

Zo gek is het niet dat dit geldbedrag is betaald voor de duurste wijn ter wereld (en eigenlijk moet ik zeggen: de duurste wijn van Australië) want er zijn voor veel gekkere bedragen betaald voor menige Premier Grand Cru uit de Bordeaux of een Petrus uit de Pomerol. Nee, zo gek is het niet, want er zijn nog maar 20 flessen over van deze illustere jaargang van de Grange 1951.

De Grange van die jaargang is hoofdzakelijk gemaakt van de Shiraz en met een heel klein beetje Cabernet Sauvignon. De Grange Hermitage 1951 is een aantal jaar geleden herkurkt en kan er op deze manier nog jaren tegenaan.

De duurste wijn ter wereld is verkocht op een een veiling van MW Wines in Australië en de Grange komt uit een privé collectie. De wijn werd voor het eerst gepubliceerd op het Instagram account van MW Wines en het is het hoogste bedrag wat ooit betaald is voor een Penfolds Grange Hermitage in Australië.

De 1951 van de Grange is nooit verkocht aan het grote publiek. Het was een soort van probeer gevalletje van Penfolds om te kijken of er publiek voor was. Het kwam uit de privécollectie van Penfolds en de wijn was ‘weggegeven’ als relatiegeschenk.

Onnodig om te zeggen dat de wijn nog in een topconditie was en dat het niveau in de fles ook nog zeer goed was.

duurste wijn ter wereld