Duits wijnfeest in de Pfalz

Het is elk jaar een hoogtepunt van het wijnfestival-seizoen, Duits wijnfeest in de Pfalz is weer een feit en de Duitse wijnfeesten in Neustadt an der Weinstrasse.

Dit jaar wordt tot en met het slotvuurwerk op 15 oktober feest gevierd – met wijn, muziek en specialiteiten uit de Pfalz.
In het wijndorp “Haiselscher” wordt al enkele dagen het grote “Herbstweinfest” gevierd.
Naast de 2011-wijnen wordt er uiteraard ook “nieuwe” wijn geserveerd en is er 18 dagen lang een gevarieerd programma van muziek, vergezeld met Pfalzer specialiteiten op een groot podium voor het station.

Ook de 17. “Deutsche Wein- und Sekttreff” op het Hetzelplatz nodigt tussen 11 en 15 oktober met live muziek tot wijnproeven uit, met wijnen uit alle regio’s in Duitsland en uit de negen wijndorpen van Neustadt an der Weinstrasse.

Duits wijnfeest in de Pfalz
De kleurrijke jaarmarkt heeft sinds 2 oktober zijn deuren geopend.
De traditionele „Grosse Pfalzweinprobe“ van het broederschap van de wijnen uit de Pfalz, vult onder het motto van dit jaar “vom Terroir geküsst und vom Winzer veredelt”, op zaterdag 13 oktober de zaal en deze is praktisch uitverkocht.

 

Duits wijnfeest in de Pfalz, daar moet je heen

Voor de feestelijke optocht op zondag 14 oktober 2012, worden opnieuw meer dan 100.000 gasten verwacht, die de meer dan 100 bands, feest- en praalwagens volgen.

De kersverse 74e Pfalzer- en 64e Duitse wijnkoningin zullen zich daarbij presenteren op de praalwagens.
Op 15 oktober markeert een vuurwerkfestijn de sluiting van de feestelijkheden.
De oorsprong van deze feesten gaat ruim 50 jaar terug.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!