Drie wijndocenten geslaagd voor SWEN register wijndocent

register wijndocent swen
Woensdag 29 oktober hebben drie wijndocenten succesvol het examen SWEN Register Wijndocent afgelegd.

SWEN register wijndocent is populair

Zij krijgen hiermee het recht om de titel SWEN Register Wijndocent te voeren en worden opgenomen in het register.
Het examen vond plaats bij het Productschap Wijn in Zoetermeer en is succesvol afgelegd door: Ingrid Larmoyeur, Iteke van der Vlugt en Klazien Vermeer. Hiermee komt het totaal aantal SWEN Register Wijndocenten op zeventien.

Frank Jacobs, voorzitter van de examencommissie: ‘Het aantal geslaagden sinds de start, nog geen anderhalf jaar geleden, heeft de verwachtingen van de examencommissie overtroffen. Wijndocenten met deze titel mogen niet alleen worden beschouwd als de crème de la crème binnen het Nederlandse wijnonderwijs, maar de opname in het register vormt tevens een garantie naar hun huidige en toekomstige leerlingen dat een wijncursus op het niveau SWEN 1 en 2 door hen op een plezierige, begrijpelijke en vooral didactisch verantwoorde manier zal worden verzorgd.’

Het examen SWEN Register Wijndocent is opgezet door de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) en het Productschap Wijn om het wijnonderwijs in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Om dit te realiseren is het noodzakelijk eisen te stellen aan het beroep wijndocent. Wijndocenten die lesgeven op niveau I en/of II van de SWEN en die aan de gestelde eisen voldoen komen in aanmerking om, na het succesvol afleggen van het examen, de titel SWEN Register Wijndocent te voeren. Het examen is tot stand gekomen in samenwerking met PLATO, het onderwijskundig adviesbureau verbonden aan de Universiteit Leiden.

Het examen bestaat uit het verzorgen van een les van 30 minuten inclusief proeverij op niveau I of II van de SWEN. De kandidaat maakt voorafgaand aan het examen een keuze uit een aantal verschillende lesthema’s. De les wordt beoordeeld door de Examencommissie SWEN Register Wijndocent.

Op 27 mei en 28 oktober 2015 wordt het examen SWEN Register Wijndocent opnieuw afgenomen.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!