Smoothie met wijn

smoothie met wijn

Een smoothie met wijn is zó lekker en zeker in de middag. Als het vroeg is in de middag dan is het nog veel te vroeg voor een glas wijn, dus tijd voor een smoothie met wijn.


Lees verder na de advertentie exaro


Een smoothie met wijn is als een vruchtenwijn, een wijn smoothie. Niet een geheel correct Nederlands woord, maar als trendsetter in de wijnindustrie zal ik dit woord nu introduceren.

Als je lekker op je balkon of in je tuin zit om een uur of twee in de middag dan is het volgens mij nog veel te vroeg om aan wijn te beginnen. De oplossing: een smoothie met wijn. Een wijn smoothie maak je met wijn en met vruchten. Neem je een alcoholvrije of een laag-alcoholwijn dan is zo’n smoothie ook nog eens heel gezond.

De rode en fruitige wijnsmoothie

Je neemt een pak met rode vruchten uit het koelvak of de diepvries van de supermarkt. De rode vruchten moeten zeker frambozen of aardbei bevatten, maar verder kan je combineren en experimenteren met andere vruchten. Je doet de rode vruchten in de blender en je voegt er 1 of 2 delen witte wijn aan toe (dat kan ook met alcoholvrije wijn). Je laat de blender zijn werk doen en klaar is de smoothie met wijn is binnen een mum van tijd klaar. Naargelang de temperatuur kan je er ook ijsblokjes in doen.

een smoothie met wijn is ook lekke met kersen

De rode smoothie met wijn

Voor deze rode smoothie met wijn neem je 1,5 deel rode wijn (dit moet een pittige of kruidige wijn zijn als Zinfandel, Merlot, Shiraz of een Cabernet), dan neem je 0,5 deel Griekse yoghurt. Dit mag ook gewone yoghurt zijn, maar dat maakt het wel iets zuurder dus dan iets compenseren met wat suiker of zoetstof. Doe dit samen met 1,5 kopje bevroren frambozen en 1 kopje bevroren bosbessen in de blender en het genieten kan beginnen. Is het dan nog iets te zuur, dan kan je er nog een beetje honing in doen, dit geeft wel een behoorlijke smaakboost.

Als je deze smoothie met wijn lekker vind, dan kan je het ook proberen met een witte kruidige wijn als een Muscat of Gewürztraminer.

De donkere wijn smoothie

Dit recept voor een smoothie met wijn is niet echt dorstlessend. Op kille of bewolkte dagen komt deze smoothie echt tot zijn recht en is dit een heerlijk alternatief voor thee of ijsthee.

Je neem cranberries (vers of uit het vriesvak en ongeveer 100 gram), 1 banaan, 1 rode biet, 1 sinaasappel, 1 avocado, een klein stukje chocolade of cacao en wat rode wijn (het type wijn maakt in dit geval niet uit) en doe alles in een blender. Even blenden en klaar voor gebruik. 

Heb jij nog ideeën voor lekkere wijn smoothies, aarzel dan ook niet om mij te mailen.