Door de bril van een WijnGek….”Perswijn zomerproeverij 2013”

Perswijn zomerproeverij

Op een koude zondag ergens in mei ging deze WijnGek op weg naar de zomerproeverij van de Perswijn. 26 mei om precies te zijn. En ja, u leest het goed…een ZOMERproeverij…..

Helaas was de zomer ver weg en heeft zich tot op heden nog niet laten zien. De lente trouwens ook nog niet…..

Dit weer vraagt eigenlijk om stevige rode wijnen bij de open haard, maar de organisatie had bij de planning natuurlijk geen enkel idee dat dit één van de koudste voorjaren aller tijden zou worden en dus stonden er voornamelijk witte en roséwijnen op het menu bij de vele stands!

De proeverij werd gehouden in het Mövenpick Hotel te Amsterdam, alwaar de Perswijn ook haar 25 jarig jubileum vierde.

GranadawijnenOmstreeks 13.10 uur betraden wij de zaal en omdat Nelleke Maris & Dick Speelpenning van Granadawijnen ons te kennen hadden gegeven dat zij nog wel iets lekkers zouden meegeven, moest eerst de rugtas even bij hen gestald worden.

Granadawijnen verkoopt dus wijnen uit Spanje van eerlijke wijnboeren en van een behoorlijke kwaliteit.

De Iniza rosé 2012 van Cortijo de la Vieja zal door ons geproefd gaan worden. De proefnotitie is later natuurlijk op onze website te lezen. In de gaten houden dus!

In vogelvlucht neem ik u mee naar de stands die wij hebben aangedaan…..

Marco WinterbergVervolgens deden we Winterbergwijnen even aan. We werden hartelijk begroet door Marco en we moesten direct op de foto! Op de stand stonden mooie Duitse en Oostenrijkse wijnen die Marco Winterberg zelf importeert.

Wist u overigens dat Marco op 2 juni aanstaande een Rieslingproeverij organiseert? Klik HIER voor meer informatie.

Overigens hebben wij gemerkt dat wij steeds bekender worden onder de wijngenieters. Regelmatig werden we aangesproken door wildvreemde mensen die onze website lezen en/of ons volgen op de social media. Erg vriendelijke en enthousiaste mensen die zeer over onze aanpak te spreken zijn. Bedankt voor deze vriendelijke en aansporende woorden! En….blijven volgen natuurlijk!

de wijngekken

Na een Portugees uitstapje met mousserende wijnen van Wijnhoeve Matton belandden wij bij de Wine from the Alps….aldaar proefden wij een paar verschillende wijnen uit de Savoie. Verfrissende wijnen…. Ook supermarktketen Sligro staat met een stand op de proeverij. Doen zij maar twee keer per jaar, wordt ons verteld.

ProeverijVervolgens banen we ons door de mensenmassa, want onderwijl was het bezoekersaantal flink toegenomen, naar de ‘Zurichzaal’, alwaar de Languedocwijnen staan uitgestald. De TOP van de Languedoc welteverstaan… Je moet wel een beetje Frans kunnen verstaan, want het merendeel spreekt hoofdzakelijk Frans wat er achter de tafel staat.

Nu is Frans niet mijn allerbeste vak op school geweest en dus hou ik het op wat Engels. Lastig, maar de wijnen spreken een internationale taal en hebben geen woorden nodig. Topwijnen heb ik geproefd, maar toch een beetje vreemd dat dan niet Mas des Dames van Lidewij van Willigen er tussen staat….(voor meer info check onze site!).

Na het geweld uit de Languedoc zochten we de drukte weer op in de Matterhornzaal en gingen op weg naar de Bergerac. Ook hier moesten we even overschakelen naar een andere taal… Verrassend was de conclusie dat na al dat Languedocgeweld de Bergeracwijnen zo fantastisch stand hielden. Het is merkbaar dat daar ook fantastische wijnen vandaan komen.

Ook troffen we natuurlijk onze collegaschrijver Bart Oomen van wijn-blog.blogspot.nl aan op de proeverij en maakten wij kennis met Julian de Keijzer van Vinorious.com. Deze website laat zien waar alle wijnproeverijen gehouden worden. Ziet er gelikt uit die site, al zeg ik het zelf! Neem eens een kijkje!

Asian Wines stond ook met een stand op de proeverij. Zij zijn zo vriendelijk geweest om ons te voorzien van enige Oosterse wijnen. Thaise en Indische wijnen van Sula Vineyards hebben wij mogen proeven. Wil je weer eens wat anders, denk dan eens Oosters….

Marga van Winsen en Chris KuhlmanDe laatste stand die wij aandeden was de stand van Marga van Winsen, oftewel Rhone Value Wines. De winkel voor al uw Rhonewijnen van topniveau.

Marga is een bevlogen vinologe die met veel passie en inzet ‘haar’ wijnboeren uitkiest en ‘haar’ wijnen selecteert. Haar Condrieu van Nicolas Badel liet mooie mineralen zien…. En ook hier gingen we even op de foto….

Op de valreep nog even Granadawijnen opgezocht, want ik moest nog even de wijn ophalen.

Helaas hebben we weer vele standhouders niet kunnen bezoeken. De tijd was te kort en af en toe was het ook gewoonweg te druk voor de tafels.

De volgende keer maar weer zou ik zeggen!

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!