Domein Holset gaat zelf wijn maken

Domein Holset gaat zelf wijn maken

Domein Holset is gelegen in het zuiden van Limburg. Tot voor kort werden de wijnen niet op het domein gemaakt, maar elders. Nu is de tijd aangebroken om dat zelf te gaan doen.

Met de inrichting van een eigen wijnmakerij in Lemiers (Vaals) en de komst van oenoloog Peter van den Berg is Domein Holset klaar voor een nieuwe stap. Het wijndomein in de Zuid-Limburgse heuvels gaat vanaf dit najaar zelf mousserende wijnen produceren. Het is een uitdaging om eindelijk je eigen wijn te gaan maken.

Nederlandse wijn van je eigen domein. Domein Holset gaat ervoor

Op eigen benen, met een eigen wijnmakerij! Als wijndomein met een sfeervol logement en wijngaarden, heeft Domein Holset zich sinds de opening in 2017 steeds verder ontwikkeld tot een gespecialiseerde producent van Nederlands mousserende wijnen. Met wijnspecialist Kirsten Abels aan het roer is er samen met adviserend oenoloog Stan Beurskens van het naastgelegen Wijndomein Sint Martinus, hard gewerkt aan de ontwikkeling van een eigen mousserende smaakstijl. Met resultaat! Het domein heeft intussen vier mousserende wijnen op haar naam staan. Deze werden tot voor kort gevinifieerd in de wijnkelders van Sint Martinus. Maar het is tijd voor een volgende stap. Kirsten: “Zowel voor ons als voor onze buren van Sint Martinus geldt dat we groeien en behoefte hebben aan focus en authenticiteit.
Daar waar Sint Martinus zich vooral specialiseert in een breed segment aan duurzame kwaliteitswijnen richt Domein Holset zich vooral op hoogwaardige mousserende wijnen.

Domein Holset gaat ook zijn mousserende wijnen zelf maken

Uniek in Nederland is dat wij straks de gehele vinificatie in eigen huis gaan doen, dus ook de tweede gisting op de fles. Met de komst van oenoloog Peter van den Berg binnen ons domein, die zich specialiseert in de beste, mousserende wijnen, hebben we nu letterlijk een eigen basis, een eigen fundament, om zelf te kunnen produceren.”

Domein Holset

Bubbels uit Nederland

Een mooie stap in een tijd waarin ‘bubbels van eigen bodem’ in Nederland steeds meer in de belangstelling staan. “Hiermee neemt de vraag naar eigen specifieke mousserende wijnen toe ,” aldus Kirsten. “Op deze manier kunnen we daar beter op inspelen en vraaggericht werken, iets waar de topgastronomie om vraagt. Zo produceren we voor een drietal restaurants al eigen cuvées waarmee zij zich ook weer kunnen onderscheiden. Het biedt ons bovendien de kans om zelf meer te experimenteren. Iets waar we als jong, ondernemend wijnhuis volop mee bezig zijn.

Samenwerking met Wijndomein Sint Martinus blijft

Deze stap betekent overigens niet het einde van de samenwerking tussen Domein Holset en Wijndomein Sint Martinus. Kirsten: “We continueren onze samenwerking.

Zo delen we nog nog steeds percelen om de juiste en beste druiven voor ieders assortiment te kunnen oogsten. Verder blijven we gebruik maken van Stan Beurskens’ kennis van vinificatie en delen we wijnkennis met elkaar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *