Doe het niet voor mij, maar voor het milieu !

Niemand kan ontkennen dat de mens een zware belasting is voor het milieu. De moderne mens is nog veel meer belastend dan de niet-moderne mens.

We vinden het normaal dat we een huis; een kachel hebben. Een plek om te koken en een auto voor de deur. Elk jaar met het vliegtuig op vakantie…moet kunnen…tòch..?

Nu ben ik geen milieu-activist en kom zeker niet met een belerend vingertje u op uw onvolmaaktheden te wijzen. Wie zonder zonde is, werpt de eerste steen!


Lees verder na de advertentie exaro

Maar dat we toch wat bewuster moeten omgaan met de wereld, met de Aarde, daar is toch niks mis mee? Groene energie is voor iedereen goed (behalve dan voor de olie-industrie) en als we een klein beetje nadenken dan kunnen we de wereld een klein beetje gezonder maken!

Hoe kom ik erop om dit te schrijven? Ik zal het u vertellen…

Ik had  laatst een wijn geproefd; een prima wijn overigens. (Lees de recensie hier)

Nu is het zo dat deze wijn verpakt zit in een fles en in dit geval een zeer zware wijnfles! De producent wilt uitstralen dat we hier te maken met een kwaliteitswijn en daarom heeft hij de wijn verpakt in een zeer zware wijnfles….

WAAROM ….????

De wijn was, zoals gezegd, een prima wijn en verkoopt zichzelf wel zonder dat het in zo’n zware wijnfles hoeft te zitten. 

Alleen voor de marketing zit deze wijn in deze belachelijk zware fles!

Deze fles is volgens mij wel twee keer zo zwaar als een ‘normale’ wijnfles. Er zit dus dubbel zoveel glas in en dit betekent ook dat het volume groter is. Naast het feit dat bij transport het aantal flessen minder is, is de zwaarte van de vracht dubbel zo zwaar en dat betekent weer meer brandstof om deze fles van A naar B te rijden.

Deze fles komt toevallig uit Italië (en ik moet zeggen; die zware flessen komen wel vaker uit Italië..)    en dan gaat het vervoer vaak met de vrachtwagen. Het verbruik van deze diesel zal meer zijn met dit soort flessen dan met ‘normale’ flessen. 

Daarnaast is het ook nog eens zo dat zo’n fles een hogere kostprijs heeft en dat wordt aan u doorberekend!

Kortom : 

Een zware wijnfles veroorzaakt meer milieuschade en kost de consument meer!

Laten we dus ophouden om dit soort flessen te gebruiken in de wijnmarkt en ik doe dus een OPROEP  aan alle wijnproducenten:

STOP DE ZINLOZE ZWARE WIJNFLES!

(En aan de consument : stop met het kopen van dit soort wijnflessen. Dat is goed voor het milieu en voor uw portemonnee!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *