De WijnGekken op werkbezoek bij Wijngaard Hesselink

wijngekken

Tweede week januari 2014 komt er een mail bij mij binnen van Gerhard Ensing van Wijngaard Hesselink….

We worden gevraagd om zijn wijnen van het vat te komen proeven en te kijken welke blends er eventueel mogelijk zijn….

hesselinkDit vraagt om crisisberaad en het toeval wilde dat alle drie de WijnGekken dat weekend bij elkaar kwamen om weer eens gezamenlijk mooie wijnen te proeven.

De beslissing was snel genomen. Een positieve beslissing, want zo vaak word je niet uitgenodigd om wijnen van het vat te proeven en eventueel blends samen te stellen samen met de wijnbouwer!

Dit voorrecht is meestal voorbestemd voor de wijnbouwer, zijn keldermeester en eventueel een oenoloog, maar dit keer was de samenstelling aangepast. De samenstelling was als volgt: natuurlijk de wijnbouwer zelf (Gerhard), zijn vriendelijke zus Erna, die ook nog eens pianolerares blijkt te zijn en natuurlijk de WijnGekken zelf (Martin, Ed en Chris).

Dus op naar Winterswijk!

Nu moet u weten dat dit niet naast de deur ligt…. 2,5 uur onderweg van het westen naar het oosten des lands. De snelweg hield op ….een andere omgeving….

Vriendelijk en hartelijk was het welkom en de wijnen gekoeld. Nog niet gefilterd en dus troebele wijnen, maar dat mocht de pret niet drukken….

Aan het werk….

Hieronder een videoreportage van het bezoek aan Wijngaard Hesselink!

De WijnGekken hopen hiermee een bijdrage te hebben geleverd bij het bepalen van de blends die uiteindelijk Gerhard zal moeten uitkiezen!

Wij zijn benieuwd!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!