De wijn van David Bowie is goud waard

de whatever it takes wijn van david bowieDrie jaar geleden heeft David Bowie meegewerkt aan een project voor een eigen wijn.

Drie jaar geleden is het alweer dat de ‘David Bowie Wijn’ op de markt is gekomen. Het project ‘Whatever it Takes’ kwam van de grond en tal van sterren deden mee met dit project om een eigen wijn op de markt te zetten.
Charleze Theron, Pierce Brosnan, Penelope Cruz, maar ook Coldplay hebben hun eigen wijn die gemaakt wordt door de wijnmakers van Bodegas Vicente Gandia in het Spaanse Valencia. De topper is nu de David Bowie wijn. Een eigen en zorgvuldig gekozen druivenras zit er in de fles en het etiket is van de hand van David Bowie zelf.
Nu is de wijn bijna niet meer te leveren na de dood van David Bowie en iedereen wil die wijn hebben. De Shiraz van David Bowie is nu goud waard na de dood van de legendarische zanger. Het door de zanger ontworpen etiket ziet er dan ook fantastisch uit, maar de etiketten van de andere sterren zijn bijna even mooi.

 

De set wijnen waaronder de wijn van David Bowie van Vicente Gandia

 

Naast de Bowie wijn ook Coldplay wijn

Ook mooi is het project waar het geld naar toe gaat. Vicente Gandia in Valencia schenkt het geld, dat nu meer is dan € 450.000, aan een project om de infrastructuur in Afrika te verbeteren.
De sterren konden niet achterblijven en sierden de wijnflessen met de etiketten.
Naast de Shiraz van Bowie zijn er de Cabernet Sauvignon van George Clooney, de Tempranillo van Pierce Brosnan en de muzikanten van Coldplay maakten een etiket voor een rosé, die een mix is van Bobal en Shiraz. Penelope Cruz is verantwoordelijk voor de blend van Verdejo en Sauvignon Blanc en Charleze Theron maakte een etiket voor een Cava. Helaas zijn alle wijnen nu nog mondjesmaat te verkrijgen. De wijn van David Bowie is bijna uitverkocht en op marktplaats is er een nieuwe handel ontstaan in zijn wijnen.

Bodegas Vicente Gandía is momenteel het grootste wijnbedrijf in de regio Valencia. Het bedrijf staat in de top 15 van de Spaanse wijnhuizen en is aanwezig in 85 landen.

Een special van Vicente Gandia kan je vinden op Vicente Gandia

Martin