De techniek redt de slijterij

The shop where you don’t get robbed!
Winkeliers in Hoogeveen gaan massaal aan de WhatsApp.

Een goed initiatief is altijd welkom, zo dachten de winkeliers in Hoogeveen toen ze een WhatsApp groep in het leven riepen. ‘Laten wij elkaar op de hoogte houden via WhatsApp, dan kunnen we elkaar berichten als er verdachte personen in het winkelcentrum rondlopen’, had er een gezegd.

Toen de WhatsApp groep een feit was, wilde de politie en de beveiligers van de panden ook in die WhatsApp groep. Logisch, iedereen die WhapsApp heeft, kijkt meteen op zijn telefoon om het laatste nieuws te checken.

Na een tijdje werd de groep actief. Een illuster persoon liep rond in het winkelcentrum en de leden begonnen elkaar berichten te sturen. Ook bij de plaatselijke slijter kwam het bericht binnen en de mogelijke verdachte liep in zijn winkel rond. Logischerwijs hield de eigenaar de persoon goed in de gaten en een fles sterke drank verdween uit de schappen van de slijterij. Jammer genoeg was de eigenaar van de slijterij te laat en de dief verdween. Hij had nog wel tijd om een foto van de verdachte te maken en die verspreidde hij via de WhatsApp groep.

Een paar dagen later had de dief schijnbaar weer dorst gekregen en hij liep weer rond in het winkelcentrum en ging regelrecht naar de slijterij. De eigenaar van de slijterij twijfelde geen moment en Whatsappte de groep. Binnen de kortst mogelijke tijd stond de politie op de stoep om de winkeldief in de kraag te vatten en mee naar het politiebureau te nemen.

Zo zie je maar dat de techniek de middenstanders goed kan helpen. Zo hou je contact met elkaar en het is ook goed voor de veiligheid in het winkelcentrum.

Martin