De paus lust wel een wijntje

wijnconsumptie in vaticaanstad, wijn is niet aan te slepen
Vaticaanstad staat niet bekend om zijn matige wijnconsumptie.

In Vaticaanstad lusten ze wel een wijntje

Volgens de meest recente statistieken van het Wine Institute ligt de wijnconsumptie in Vaticaanstad ver boven het gemiddelde in de wereld. Nergens ter wereld wordt er per hoofd van de bevolking zoveel wijn gedronken als in Vaticaanstad.

In Nederland ligt de gemiddelde wijnconsumptie ongeveer op 21 liter per persoon maar in Vaticaanstad ligt dat beduidend hoger. In Vaticaanstad wordt er 75 liter wijn per persoon gedronken in één jaar, dat staat gelijk aan 105 flessen wijn van 75 cl, dus een gewone wijnfles.
Dat is ook het dubbele wat er in de traditionele wijnlanden als Frankrijk en Italië gedronken wordt en zelfs drie keer zoveel als in Groot Brittannië.

Er moet wel een kanttekening bij gezet worden. De gemiddelde leeftijd ligt in Vaticaanstad veel hoger dan in ons land. Hoofdzakelijk zijn het mannen en hoger opgeleid en ze eten ook in grotere groepen, dit zijn een aantal factoren die positief voor Vaticaanstad spreken.

Een klein detail is ook misschien dat wijn nagenoeg belastingvrij is, dus geen BTW en geen accijns. Het lijkt warempel wel de hemel.

wijnconsumptie in vaticaanstad, wijn is niet aan te slepen

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!