De MOOISTE MOMENTEN van 2014 van Chris Kuhlman

Chris Kuhlman

De WijnGekken proeven vele wijnen. Vele verschillende wijnen van over de hele wereldbol.

En dat maakt het product ‘wijn’ zo mooi!

Zoveel soorten en rassen in zoveel landen… Wist U overigens dat er wel 1.368 verschillende druivenrassen op deze wereld te vinden zijn? Nee? Nou, ik eerst ook niet, maar nu wel… 😉

Bezoekers

louis van gaal aMaar nu weer terug naar het bewogen jaar 2014. Een bewogen jaar, omdat de bezoekersaantallen op onze website wederom stevig zijn gegroeid en onze aanhang groter en groter wordt. In december 2014 trok www.wijngekken.nl meer dan 30.000!!! bezoekers, die meer dan 53.000 artikelen bij ons lazen!

Vreemd? Nee. Veel mensen houden van wijn en als je ergens van houdt dan wil je er ook iets meer van te weten komen.

Social Media

Maar, er is meer. Wij hebben niet alleen veel bezoekers op onze website, maar wij zijn ook heel populair onder de Social Media wijnliefhebbers. Op Facebook hebben wij meer dan 8.100 volgers en op Twitter volgen meer dan 3.100 onze berichten. Als u ons aldaar zou willen volgen dan kunt u HIER klikken voor de Facebookpagina en HIER voor het Twitteraccount.

Handel

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn dat veel consumenten ons volgen is ook merkbaar bij de handelaren. Steeds meer en meer wijnhandelaren willen een onafhankelijke mening over hun wijnen. Zij kunnen u wel vertellen dat het een goede wijn is, maar zij verkopen ook die wijn… Echt ‘onafhankelijk’ is dat niet.

WijnGekken.nl verkoopt geen wijn. Daarom kunnen de professionele wijnproevers van WijnGekken.nl een onafhankelijke mening geven over de wijnen die aan hen voorgelegd worden. Een eerlijke mening over de wijn, daar zijn de handelaren zeer tevreden over.

Mocht u als wijnhandelaar, wijngroothandel of wijnwebwinkel geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden op wijngekken.nl, mail (info@wijngekken.nl) ons dan even en dan nemen wij zo spoedig als mogelijk contact met u op.


Nederlandse wijn

WijnGekken.nl is dé gangmaker en voortrekker van Nederlandse wijnen. Wij dragen de Nederlandse wijnbouw, wijnboeren en de wijnen een warm hart toe. Wij hebben, als enige in Nederland!, een Facebookpagina geopend speciaal voor iedereen die benieuwd, geïnteresseerd en op de hoogte wil blijven van alles dat gebeurt op het gebied van de Nederlandse wijn.

Header Nederlandse wijn 1WijnGek Ed Huijzer is de hoofdredacteur van deze pagina. Kom maar eens kijken en meldt u aan! KLIK HIER om de facebookgroep te benaderen.

Maar ook in dit geval is dat niet alles. De professionele wijnproevers van WijnGekken.nl hebben tientallen Nederlandse wijnen geproefd. Ik ga niet zeggen dat de Nederlandse wijnen steeds beter zijn geworden. Nee, want daar doe ik ze tekort mee! Zij hebben laten zien dat zij een vast plaats verdienen op het podium! Mooie wijnen van een hoog niveau. Niet alle wijnen zijn top, maar wel een groot deel.

De MOOISTE MOMENTEN van 2014

Laten we nu eens gaan naar de geproefde wijnen over het mooie jaar 2014…

Laten we eens beginnen met de bubbels

’t Heekenbroek Johanniter 2012 BRUTIk heb dit jaar verschillende bubbels mogen proeven en één van die bubbels is een heuse DOM PERIGNON 2004 geweest. Mooie wijn, maar de echte bubbel die mijn hart heeft gestolen is een Nederlandse bubbel!

‘t Heekenbroek Johanniter 2012 BRUT

Mijn eerste Nederlandse bubbel heeft een zeer goede indruk achtergelaten!

Op het gebied van de ‘stille’ witte wijnen moeten we uitwijken naar de Zuid Rhone.

Saint Clémentin Blanc Chateauneuf du Pape 2007, een wijn uit eigen collectie.

Maar zeker wil ik niet onvermeld laten Knebel Riesling Von der Terrassen 2011 Mosel van Winterbergwijnen.nl. Ook deze wijn was niet te versmaden.

En als laatste wil ik de mooiste rode wijn van 2014 benoemen…

Chateau Montrose 1978Chateau Montrose 1978 Magnum

Een icoon. Een kelderschat uit eigen collectie.

Desondanks wil ik ook nog wel andere zeer mooie TOPWIJNEN de revue laten passeren:

Wat dacht u van Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1983 geproefd bij WijnGek Ed Huijzer, of de wijnen van Dirk Vermeersch en dan met name de GT wijnen, zoals de GT-V, GT-X, GT-1, GT-S. Ook Heitz Cellar Martha’s Vineyard 1991 verdient een extra vermelding…..

De BESTE PRIJS/KWALITEIT WIJNEN van 2014

Echter dit zijn de BESTE wijnen van 2014, maar dan heb je natuurlijk ook de BESTE PRIJS/KWALITEIT wijnen van 2014. De meest koopwaardige wijnen geproefd in het jaar 2014. Dat zijn natuurlijk de wijnen die een GOUDEN WIJNGEKKENMEDAILLE hebben gewonnen.

Limnio 2012Margo Samaras van Goodsandmore.nl is de wijnimporteur van een tweetal Griekse wijnen die een GOUDEN MEDAILLE hebben gewonnen! Eén van de twee heb ik zelf mogen proeven en dat is:

LIMNIO 2012, een fantastische rode wijn die de Bordeaux angstig moet maken!

Verder heeft Dirk Vermeersch wederom een GOUDEN MEDAILLE gescoord met de GT-C 2012. Knap hoor Dirk; ben benieuwd naar de 2013 wijnen!

Ik hoop dat wij, Martin, Ed en Chris, U in 2015 wederom kunnen voorzien van alle wijninformatie, onafhankelijke proefnotities en al het andere dat langs komt in de wijnwereld.

Proef smakelijkkk…..
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!