De mooiste aspecten van de Riesling gevangen door rappers

Riesling, een prachtige druif met aromatische geuren en smaken die jou kunnen verbazen door zijn fruitigheid, elegantie en ook nog kracht.


Appel, citroen, abrikoos, perzik, bloesem en mango zijn de meest voor de hand liggende en de meest herkenbare fruit-aroma’s die de Riesling te bieden heeft. De evenwichtige relatie en wisselwerking tussen deze aroma’s, gecombineerd met een delicate zuurgraad en een klein laagje alcohol, dat is ook de Riesling.
Rieslings, wijnen met weinig alcohol en een elegantie als een rondborstige blondine die je al jaren adoreert. Ze hebben een samenspel van zoetheid en fruit en ook nog eens een fantastische zuurgraad, waardoor de Riesling zo mateloos populair is. Al moeten ze zelfs deze zoetheid ontberen in droge varianten, zélfs dan kunnen ze je enorm verbazen met hun schoonheid die bijna niet te evenaren is.
Zeker worden er prachtige droge en halfzoete Rieslings gemaakt langs de Moezel. Een fruitige diversiteit zijn ze en geliefd over de hele wereld. Maar ook langs de kronkelige levensaders van Europa: de Nahe, de Mittelrhein en de Rheingau vallen niet uit te sluiten. Deze rivierdalen beschermen de tedere druivenranken in de winter tegen de snerpende kou en in de zomer tegen de koele winden, daarbij geeft de zon uit het zuiden hier zijn maximale kracht voor deze kleine bomen van goud.
De lange rijpingstijd zorgt ervoor dat de druiven in november met een extreme voorzichtigheid geoogst kunnen worden. Voorzichtig beklimmen de wijnboeren de enorm steile hellingen met gevaar voor eigen leven en zorgen deze oogstgoden op klompen of laarzen ervoor dat deze goudgele knikkers veranderen in het sublieme, sappige samenspel tussen fruit en zuren.

Probeer deze tedere schoonheid van de delicate Riesling maar eens te vangen in een rapliedje.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin