Marathon du Médoc

marathon van de Médoc

De Marathon du Médoc is zonder twijfel de leukste en de lekkerste marathon ter wereld.

Over een afstand van 42,195 kilometer loop je tussen de beroemdste wijngaarden en wijnkastelen van onder andere Saint-Estèphe, Pauillac en St. Julien-Beychevelle en dat allemaal tijdens de Marathon du Médoc.

Wat maakt de marathon van de Médoc zo leuk? 90 % van de lopers is verkleed. En aan de bevoorradingsposten wacht de lopers geen fruitsap en droge koeken, maar oesters en wijn! Ook langs het parcours van de marathon wordt van alles georganiseerd. Er zijn proeverijen en standjes waar je allerlei lekkers kan proeven, maar de marathon dien je wel binnen de zes uur af te leggen, om niet gediskwalificeerd te worden.

Het sportief-culinaire feest duurt drie dagen lang. De schoonheid van het parcours, de unieke sfeer en de professionele omkadering maken van de marathon du Médoc één van de mooiste loopwedstrijden die er bestaan. Elk jaar staan ongeveer 8000 lopers aan de start, telkens opnieuw moet éénzelfde aantal worden geweigerd. Niet te versmaden: iedere deelnemer krijgt een beloning en de winnaars verdienen hun gewicht in…wijn!

www.marathondumedoc.com

Hier nog een filmpje om in de stemming te komen.