De lekkerste wijn proef je in Toscane: 3 topbestemmingen voor wijnliefhebbers! 

wijngaarden in toscane

Toscane is een van de mooiste wijnstreken voor wijnliefhebbers van Italië en prachtige wijnen. Wij vertellen je alles over het prachtige Toscane.

Toscane is niet voor niets een zeer geliefde vakantiebestemming. Het staat beroemd om heel veel dingen: van een fabelachtig landschap tot echte architectonische gebouwen, een rijke historie en natuurlijk voor de wijnliefhebbers de allerlekkerste wijnsoorten. Als je dus een camping zoals Norcenni Girasole Club in Toscane boekt, kan je als wijnliefhebber natuurlijk ook niet anders dan de mooiste wijngaarden een bezoekje brengen. Maar waar kan je de lekkerste wijn proeven in Toscane? Welke topbestemmingen mogen zeker niet tijdens jouw trip ontbreken? 

1. De Vino Nobile di Montepulciano in heuvelstad Montepulciano 

Een van de bekendste wijngaarden in Toscane tref je in de bekende heuvelstad Montepulciano. Hier vind je niet alleen een waanzinige wijngaard, maar ook nog eens een stad dat bol staat van historie. Hier wordt één van de heerlijkste rode wijnen uit de streek geproduceerd, de Vino Nobile di Montepulciano. Dit is een zuidelijke wijn en de smaak wordt volledig beïnvloed door de zuidelijke ligging en het bijbehorende klimaat. Hieruit is een smaak ontstaan die we enkel kunnen omschrijven als een wijn met echte body en zachte tannines. 

De heuvelstad Montepulciano is vanaf elke plek in Toscane goed bereikbaar. Het maakt dan ook niet uit op welke camping in Toscane je staat. Zeker als je met eigen vervoer bent gekomen of een huurauto hebt staan. Een bezoekje aan de wijngaard is dan ook zo geregeld. 

2. Chianti in het noorden van Florence 

In het noorden van de provincie Florence vinden we Chianti, dit is de bekendste wijngaard in Toscane. Hier worden heel wat populaire wijnen geproduceerd. Het Chianti wijngebied is enorm groot en overlapt ook enkele andere wijngaarden. In de volksmond worden deze wijngaarden toch allemaal tot het Chianti wijngebied gerekend. De regio produceert een enorme verscheidenheid aan wijnen. Hoewel ze vooral bekend staan om hun rode wijnen, vinden ook witte wijnen hier hun herkomst. De Chianti wijnen moeten allemaal aan strikte regels voldoen voordat ze verkocht mogen worden. Als je dus op zoek bent naar echte kwalitatieve Toscaanse wijnen, dan ben je hier absoluut aan het juiste adres. 

3. Montalcino 

Het wijngebied Montalcino is misschien wel het kleinst in Toscane. Toch is het zeker de moeite waard om ook deze wijngaard te bezoeken. Hier worden namelijk de duurste en beste wijnen van Toscane gemaakt. Opvallend is de intense smaak van deze wijnen. Deze smaak is veel rijker dan de wijnen in het Chianti wijngebied. Dit verschil is ontstaan door de geografische ligging en het microklimaat daarin. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *