De laatste eer aan een groot mens…

De laatste eer aan een groot mens…

Ik heb u al geïnformeerd over het overlijden van Barones Philippine de Rothschild. De eigenaresse van o.a. Chateau Mouton Rothschild, Premier Grand Cru de Medoc. Dit artikel kunt u HIER nog eens rustig teruglezen.

Op 1 september jl. heeft de begrafenis plaatsgevonden en meer dan 1.000 mensen woonden deze plechtigheid bij. De plechtigheid vond plaats op Chateau Mouton Rothschild zelf onder perfecte blauwe luchten.

begrafenisDe twee uur durende ceremonie werd gehouden in de oogstkamer en op het centrale plein van het Chateau.

De ceremonie werd geleid door de plaatselijke priester Bruno Delmas uit Pauillac.

Verder werd de begrafenis geleid door Madame de Rothschild’s man, Jean-Pierre de Beaumarchais, haar drie kinderen, Camille Ögren, Philippe Sereys de Rothschild en Julien de Beaumarchais, en haar tien kleinkinderen.

Haar eerste man, acteur en theaterdirecteur Jacques Sereys, was ook aanwezig, net als de belangrijkste leden van de Comedie-Française, het Staatstheater waar ze vroeger werkte als actrice.

begrafenis 1Onder de 1.200 rouwenden waren onder andere de Burgemeester van de stad Bordeaux, Alain Juppe en Bernadette Chirac, echtgenote van Jacques Chirac.

Hij was de minister van landbouw die destijds in 1973 de Premier Grand Cru status toekende aan Chateau Mouton Rothschild.

Verder was de familie De Rothschild sterk vertegenwoordigd. De Baronnen David, Eric en Benjamin Rothschild, samen met Lord Rothschild, het hoofd van het Engels tak, gaven acte de presence.

Philippine-RothschildOok waren er natuurlijk de vrienden en vriendinnen uit de wijnwereld aanwezig waaronder Corinne Mentzelopoulos, Madame François Pinault, Prins Robert van Luxemburg, Jean-François Moueix en Pierre Lurton.

Zoals gebruikelijk was er ook muziek. William Christie van Arts Florissants speelde zijn deuntje en de Cubaans-Amerikaanse sopraan Elaine Alvarez zong een aria uit Le Nozze di Figaro.

De aangrijpende begrafenisstoet bestond uit de kist die getrokken werd door een wijnbouwtractor omkranst met wijnstokken en bloemen. Zes blauwe-geüniformeerde wijngaardarbeiders waren de kistdragers.

Madame de Rothschild werd bijgezet in het familiegraf tussen de wijngaarden van Chateau Mouton Rothschild naast haar vader, Baron Philippe.

Foto: Luc Castel

Proef smakelijkkk…..
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!