De Köningswein van prins Willem-Alexander is eindelijk onthuld

koning willem alexander

De wijn die geschonken wordt bij de maaltijd na de kroning van Prins Willem-Alexander is bekendgemaakt. Velen hadden er ideeën over welke wijn het zou gaan worden.

Op 30 april wordt de wijn bij het diner geschonken. Op die datum zal Koningin Beatrix de kroon overdragen aan Prins Willem-Alexander en dan zal Prins Willem-Alexander eindelijk de titel en de bijbehorende taken moeten vervullen als Koning Willem-Alexander.

Op deze dag zal de Riesling als koningswijn door het leven moeten gaan. Een Riesling uit Franken die gemaakt is van zeer oude wijnranken uit de beste wijngaarden rond Iphofen zal deze dag de naam mogen dragen van ‘Köningswein’.

De Haagse kunstenares Helene van ´t Hoen ontwerpt een stijlvol etiket voor deze ,,Königswein,‘‘ die in Nederland gewoon ‘Koningswijn’ zal gaan heten. ,,Het is een fantastische uitdaging en een grote eer voor mij dat ik dit etiket mag ontwerpen‘‘, zegt Helene tegen de Nederlandse pers.

Wijnbouwster Andrea Wirsching van wijngoed Hans Wirsching in Iphofen was verrast en vereerd toen ze de aanvraag uit Den Haag zag binnenkomen en ze hoefde geen moment te twijfelen om aan deze vraag te voldoen. Het zal zeker een mooie en edele wijn zijn waarmee koning Willem-Alexander en koningin Maxima zullen proosten.

De huldigingen voor het nieuwe koningspaar van Nederland moeten ‘vrolijk maar bescheiden’ zijn, kondigt de voorzitter van het kroningscomité ‘Nationaal Comité Inhuldiging’ Hans Wijers aan. ‘Het is voor ons belangrijk om de troonwisseling gezamenlijk te vieren,’ zegt Wijers, die enige tijd geleden Minister van Economische Zaken van een Nederlands kabinet was.

De Iphofen Riesling zal voor het eerst worden voorgesteld tijdens de Libelle Zomerweek die van 13 tot 19 mei gehouden wordt in Almere op de stand van het ‘Informatiebureau voor Duitse Wijn’ op standnummer 3180.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin