De etiketten van Chateau Mouton Rothschild, “2011”

Chateau Mouton Rothschild 2011

Voor het ontwerp van het etiket voor het jaar 2011 ging Chateau Mouton Rothschild niet zo ver. Een huisvriend werd gevraagd om het etiket te sieren: Guy de Rougemont.

Guy de Rougemont Guy de Rougemont werd op 23 april 1935 geboren in Parijs. Hij is een Franse schilder en beeldhouwer en daarnaast is hij lid van de Academie voor Schone Kunsten. Hij is de zoon van generaal Jean-Louis du Temple de Rougemont.

Na afloop van de cursus Gromaire aan de Nationale School voor Decoratieve Kunsten in Parijs verbleef Guy de Rougemont twee jaar in de Casa de Velázquez (1962-1964) .

In 1965 nam hij deel aan de Biënnale van Parijs en het volgende jaar op de Salon de mai.

Na een reis naar de Verenigde Staten en een lange zelfstudie, ging hij verder met zijn onderzoek naar de integratie van vorm en kleur in combinatie met de omgeving .

2011 guy rougemont 3Zijn doel: afschaffing van de grens tussen sculptuur en schilderkunst. Hij werkt vooral op plekken waar zijn monumentale werken permanent geëxponeerd kunnen worden zoals de openbare ruimten, pleinen, straten en snelwegen.

Zijn vele kunstwerken zijn over de hele wereld te vinden zoals bij het Musee d’Orsay , het Hakone Open Air Museum in Japan , de Place Albert Thomas Villeurbanne, de Hofgarten Bonn en het Metropolitan Park in Quito Ecuador.

Ook maakt hij lithografieën en meubels, lampen en andere design objecten.

Guy de Rougemont blijkt een persoonlijke vriend van Barones Phillipine de Rothschild. Al vanaf haar achttiende levensjaar ontmoette zij hem en zij heeft zijn carrière sindsdien gevolgd.

Etiket

Mouton 2011 a

Het ontwerp laat zien de ontwikkeling van de wijn en de wijnstokken in hun eerste levensjaren.

De wijn

Een goed tot zeer goed wijnjaar.

Chateau Mouton Rothschild 2011 (The Winecellar insider: 94-95 punten)

2011 guy rougemont 1De 2011 Chateau Mouton Rothschild heeft een groot percentage aan Cabernet Sauvignon (90%), in combinatie met Merlot (7%) en Cabernet Franc (3%). Deze diep gekleurde wijn biedt boysenberry, koffie, truffel, rook, zwarte bessen, aarde en zwarte kersen. Met rijpe tannines en zachte sensaties laat deze wijn een klassieke, weelderige, stijlvolle, geconcentreerde vintage zien die eindigt met een afdronk van diepe zwarte bessen en pittige cassis.

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!