De etiketten van Chateau Mouton Rothschild, “2005”

chateau mouton rothschild

Chateau Mouton Rothschild vroeg een Italiaanse beeldhouwer om het etiket voor het wijnjaar 2005 te ontwerpen.

PenoneGiuseppe Penone werd op 3 april 1947 geboren in Garessio, Italië.

Giuseppe Penone stamt af van een boerenfamilie en werkte veel in de natuur in de omgeving van zijn ouderlijk huis in Garessio. In die omgeving bevinden zich veel bossen, riviertjes en prehistorische grotten.

Hij maakt beelden en installaties van natuurlijke materialen zoals steen, hout, klei en delen van planten. Het werk gaat steeds over de relatie van de mens (het menselijk lichaam) tot de natuur (aarde). Zijn beelden worden ook in brons gegoten of als keramische objecten getoond.

Penone nam deel aan de documenta in Kassel in 1972, 1982 en in 1987. In 2001 ontving hij de Rolf-Schock-Preis. In 2004 werd een retrospectief van zijn werk getoond in het Centre Pompidou in Parijs. In 2007 had hij een tentoonstelling in het Museum Kurhaus in Kleef.

Penone woont en werkt in Turijn. Hij geeft les aan de École des Beaux Arts in Parijs.

Etiket

Volgens Penone is zijn Mouton 2005 etiket ontworpen om de groei van het blad van de wijnstok te laten zien en, tegelijkertijd, de gespreide hand van de wijndrinker die snel een glas Mouton Rothschild grijpt….

Hier nog een video van Giuseppe Penone.

http://www.youtube.com/watch?v=wwe5wDgARCw

De wijn

Een fantastisch goed wijnjaar.

Chateau Mouton Rothschild 2005

De 2005 Mouton Rothschild moet plaats nemen achter de wonderbaarlijke 2006, maar Philippe Dalhuin verdient veel krediet, omdat hij het voor elkaar kreeg Mouton in de afgelopen jaren tot hogere kwaliteitniveaus te brengen. Een blend van 85% Cabernet Sauvignon en de rest voornamelijk Merlot. De donkere paars-getinte 2005 vertoont een ingetogen, maar veelbelovende neus van cederhout, tabaksbladeren, crème de cassis en toasty eiken. Een volle, tanninerijke en nog terughoudende wijn, met typisch 2oo5 zuurgehalte. Lijkt nog meer gesloten in de fles dan het was uit het vat. Het beschikt over een lange afdronk en meervoudig mondgevoel. Dit is een onmiskenbare uitstekende, maar toch ingetogen, verlegen wijn voor een Mouton Rothschild. Opdronk: 2018-2040 +

Score: 96 Robert Parker, Wine Advocate, april 2008

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!