De etiketten van Chateau Mouton Rothschild, “2003”

Chateau Mouton Rothschild 2003

Ook voor het wijnjaar 2003 maakte Chateau Mouton Rothschild een uitzondering. Ook dit jaar geen speciaal door een kunstenaar ontworpen etiket, maar een memorabel etiket ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van het chateau.

Wie staat er dan op het etiket?

Eén van de voorouders van Barones Philippine de Rothschild…. Baron Nathaniel de Rothschild (1812-1870) om precies te zijn.

Hij kocht op 11 mei 1853 het chateau Brane-Mouton. Baron Nathaniel betaalde er 1.125.000 gouden franken voor en veranderde de naam direct in Chateau Mouton Rothschild.

De naam “Mouton” komt van het woord “Mothon” en dat komt weer van het woord “motte” en dat betekent berg of heuvel.

Op de achtergrond van de Baron zie je een stuk van de koopakte. Dit document wordt zorgvuldig bewaard in de archieven van Chateau Mouton Rothschild…..

De wijn

Een erg warm en goed wijnjaar.

Chateau Mouton Rothschild 2003 (wat Chateau Mouton Rothschild er zelf van vindt….)

De wijn heeft intense, levendige kleuren met een mooie paarse tint. De neus opent zich snel en met zeer rijke aroma’s, zoals een combinatie van sappig rijp fruit, bramen en zwarte bessen met meer complexe tonen van mooi eiken, vanille, mokka en cederhout. Vol op de tong, met rondheid en verfijning op mooi aanwezige, stijlvolle en goed afgeronde tannines. Zeer rijp, bijna jammy fruit met een vleugje toast, karamel en kruiden. Een zeer expressieve afdronk die charme, kracht en lengte in zich heeft. De stijl van deze Mouton is een goed evenwicht tussen fruit, frisheid en elegantie.

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!