De etiketten van Chateau Mouton Rothschild, “2002”

Chateau Mouton Rothschild

Russische invloeden in 2002. Chateau Mouton Rothschild vroeg Ilja Kabakov om het etiket van het wijnjaar 2002 te ontwerpen.

Ilya Kabakov met Philippine de RothschildIlja Josifovitsj Kabakov (Russisch: Илья Иосифович Кабаков) werd op 30 september 1933 in Dnjepropetrovsk te Oekraïne geboren.

Kabakov ontving zijn opleiding vanaf 1951 aan de Moscow School of painting, sculpture and architecture (het Surikov Institute) en aansluitend een grafische opleiding aan het Moscow Polygraphic Institute, beide in Moskou. Hij voltooide zijn studie in 1957.

Hij maakte van de vroege zeventiger tot in de tachtiger jaren deel uit van de invloedrijke kunstenaarsgroep The Moscow Conceptualist Movement.

In 1987 emigreerde Kabakov naar het Westen, allereerst naar Graz in Oostenrijk en later naar de Verenigde Staten. Vanaf 1989 ging Kabakov een artistieke samenwerking aan met zijn nicht Emilia, die later zijn echtgenote zou worden. In 1992 verhuisde het echtpaar naar New York.

Hier nog een video van Ilja Kabakov.

http://www.youtube.com/watch?v=SmBvcnzwLpo

De wijn

Een matig tot redelijk wijnjaar.

Chateau Mouton Rothschild 2002 (wat Chateau Mouton Rothschild er zelf van vindt….)

De wijn heeft een diepe en zeer donkere kleur, violet paars tot bijna zwart. De neus geeft indrukken van geroosterde koffiebonen en daarna bloemige aroma’s van violet en lelie. Overgaand tot zwarte bes, braambes en zwarte kersen. Zeer harmonieus in de mond, het zorgt voor een perfecte balans tussen goed gestructureerde tannines, sappig maar stevig, en een stormloop van smaakfacetten zoals vanille, kruiden en een vleugje peper die zich vermengen met zwarte bessen en vers rood fruit. De lange afdronk die openhartig en gul is, onthult een krachtige, volle en zeer expressieve Pauillac.

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!