De etiketten van Chateau Mouton Rothschild, “2000”

Chateau Mouton Rothschild

Chateau Mouton Rothschild bedacht voor het jaar 2000 een ander concept. Dit keer geen etiket dat door een kunstenaar ontworpen was, maar een collertor’s item…..

Sinds 1945 heeft Chateau Mouton Rothschild elk jaar het etiket geïllustreerd met een origineel werk van een beroemde schilder of kunstenaar.

THE LITTLE AUGSBURG RAMVoor het jaar 2000 wilde Barones Philippine de Rothschild dat de hele fles een collector’s item moest worden op zich.

Ze koos daarom voor een van de schatten uit het Museum van Wine and Art van Chateau Mouton Rothschild als blikvanger. De kleine “Augsburg Ram”, gemaakt rond 1590 door Jakob Schenauer, een Duitse meester metaalsmid, is een vergulde zilveren drinkbeker en het ‘Mouton symbool’, dat gebruikt werd om elke fles van het jaar 2000 te sieren.

Het is geëmailleerd in goud op het glas door glasmaker BSN, die een nieuwe techniek ontwikkeld had voor het emailleren in reliëf om het uiterlijk van het originele werk vast te leggen.

De fles draagt de Mouton naam en wapenschild, het jaartal en de handtekening van Barones Philippine de Rothschild en dat alles in goud. Elke fles heeft de naam Château Mouton-Rothschild ingegraveerd als bewijs van echtheid.

De wijn

Een fantastisch goed wijnjaar.

Chateau Mouton Rothschild 2000 (wat Chateau Mouton Rothschild er zelf van vindt….)

De wijn heeft een aantrekkelijke kleur, donker en intens, een levendige granaat rood. De neus is zeer expressief, rijk en complex, opent op rood fruit, zwarte bessen en zwarte kersen vermengd met rook, koffie, wierook en vanille. Zowel ronde als assertief in de mond, met uitzonderlijk potentieel, het combineert de fluwelen zachtheid van goed geïntegreerde tannines met de concentratie van bessen, sappigheid en knapperigheid. Het heeft geen scherpe randjes dan ook: alles is gesmolten en samengevoegd in een perfecte combinatie van structuur en vol, rijk, vrijgevig van smaak. De afdronk is krachtig, explosief en met een prachtige harmonie. Dit is kenmerkend voor de allerbeste Mouton wijnen.

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!