De etiketten van Chateau Mouton Rothschild, “1986”

Voor het jaar 1986 maakten ze bij Chateau Mouton Rothschild een uitstapje naar Haïti en vroegen de Haïtiaanse kunstenaar Bernard Séjourné het etiket te ontwerpen….

Bernard Sejourne werd geboren op 20 november 1947 in Port-au-Prince, Haïti. Hij was een lid van een van de elite families Haïti. Na zijn afstuderen van de middelbare school begon hij met het bestuderen formele kunst. Hij studeerde aan de Academie des Beaux-Arts in Port-au-Prince, de Jamaica School of Arts and Crafts, Kingston, de Art Students League in New York en op de Amerikaanse Art School, New York.

Sejourne behoort tot de school van de kunst bekend als de “School of Beauty”. In zijn werken probeerde hij schoonheid, elegantie en gratie vast te leggen. Zijn thema’s waren vrouwen, landschappen en bloemen. De meeste van zijn schilderijen zijn groot. Dit verhoogt het effect van de beweging die hij creëerde door gebruik te maken van vloeiende lijnen. Zijn kleuren variëren van koel tropische en veel van zijn werken zijn acryl op masonite.
Zijn werken zijn altijd zeer gewaardeerd door Haïtiaanse kunstverzamelaars. Sinds zijn dood in 1994, is hij uitgegroeid tot een van de zeer gewilde kunstenaars.

 De wijn

Een topwijnjaar.

 

 

 

 

 

 

Chateau Mouton Rothschild 1986 (wat Chateau Mouton Rothschild er zelf van vindt….)

De wijn heeft een intense, donkere kleur met mooie robijnrode hoogtepunten en een goed bouquet die krachtig is. Een aroma van noten, kirsch, pruimen, karamel, kruiden en mokka, getuigen van verfijnde eiken in perfecte harmonie met het royale fruit.
Op de tong compacte tannines die met royale smaken van jammy fruit, zwarte bessen likeur, toast, vanille en chocolade combineren.
Grote concentratie en het onderscheidend vermogen van de vintage worden weergegeven in een weelderige, sappige afdronk die romige tannines die harmonieus omgaan met een grote rijkdom aan smaak.

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!