De Cono Sur wijnen zijn bestsellers bij Groupe LFE

edwin raben in actie op wineprofessional 2014De wijnen van Cono Sur uit Chili verkopen als broodjes. Dat is helemaal niet zo gek want de wijnen zijn in elke prijsklasse zeer betaalbaar.


gasten bij groupe lfe op wineprofessional 2014
Wij hebben als WijnGekken al een paar Cono Sur wijnen geproefd, deze kan je vinden op https://www.wijngekken.nl/2013/12/18/cono-sur-single-vineyard-block-18-el-recurso-2012-valle-del-maipo-chili/, https://www.wijngekken.nl/2013/12/16/cono-sur-single-vineyard-block-n-25-syrah-2011-d-o-valle-de-san-antonio-chili/, https://www.wijngekken.nl/2013/08/03/cono-sur-single-vineyard-block-n-21-pinot-noir-2011-chili/ en https://www.wijngekken.nl/2014/01/02/cono-sur-single-vineyard-block-n-23-riesling-2012-d-o-valle-del-bio-bio-chili/ en alle wijnen zijn te koop bij de Mitra.

Dit zijn wel allemaal wijnen uit de hogere klasse die Cono Sur in het assortiment heeft maar ook de lager geklasseerde wijnen zijn uitstekend en hebben ook nog eens een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
Cono Sur werd in 1993 opgericht en hadden toen als doel om kwalitatieve en innovatieve wijnen te maken die een ‘Nieuwe Wereld Smaak’ hebben en dat is ze zeker gelukt.

cono sur wijnen op een rijtje

 

De verschillende wijnen van Cono Sur

Cono Sur heeft een ruim assortiment. Je hebt de wijnen in de Bicicleta serie: een Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Viognier, Gewürztraminer, Merlot Rosé en nog veel meer zitten er in deze betaalbare serie.
Een aantal van deze wijnen komen van wijnranken die zonder chemische en synthetische producten worden verbouwd, zelfs de boeren komen op een milieuvriendelijke manier naar het werk toe, namelijk op de fiets. Bloemen, gras, schapen, ganzen en goedaardige insecten zie je hier allemaal in deze wijngaarden.

Een stapje hoger staan de wijnen uit de Reserva serie. Ook hier vind je de druivenrassen Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Viognier, Gewürztraminer, Merlot, Syrah en nog een tal van verschillende druivenrassen. Door de duidelijke naamgeving kan je ook zien dat de wijnen allemaal helemaal of deels houtlagering hebben gekregen. Allemaal wijnen die op een verantwoorde wijze zijn gemaakt van biologisch geteelde druiven.

andre koopman en op de achtergrond martin kuhlman op wineprofessional 2014 cono sur riesling  chris kuhlman en ed huyzer op wineprofessional 2014

Nog een stapje hoger vind je de 20 Barrels wijnen en uiteraard zijn deze wijnen ook biologisch gemaakt. In deze serie zitten wijnen van de druivenrassen Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon. In 1996 zijn deze wijnen voor het eerst gemaakt.
cono sur cabernet sauvignonHet is een ultra premium serie. De naam komt van de eerste wijn die op deze wijze gemaakt is, de Pinot Noir. Deze mocht de spits afbijten en deze werd gelagerd in 20 eikenhouten vaten, dit is ook waar de naam zijn oorsprong heeft gehad. De laatste die erbij is gekomen is de Syrah, deze werd voor het eerst gemaakt in 2008 en komt uit de Limari Vallei.

cono sur pinot noirDe hoogst geklasseerde wijn is de Cono Sur Ocio. ‘Ocio’ betekent heilige maar betekent ook ‘het einde van de werktijd’ waar je ‘geest tijd heeft om te dwalen’. Je kan in die tijd tot de mooiste ideeën komen en het mooiste op aarde creëren. Ocio is zo’n wijn! Een wijn waarbij je weg kan dromen en is gemaakt van de Pinot Noir. Jammer genoeg mocht deze wijn (nog) niet mijn keel strelen.

Op Wineprofessional 2014 proefden wij bij Groupe LFE de mooie wijnen opnieuw die uitgebreid beschreven staan op onze site. Prachtige wijnen uit de Reserva, 20 Barrels en de Single Vineyard series. Wij proefden de Riesling, de Pinot Noir, de Cabernet Sauvignon en de Syrah. De heerlijke hapjes werden bereid door Wilco Berends van Restaurant De Nederlanden uit Vreeland en Edwin Raben van Edwines heeft dit culinaire uitstapje begeleid. Alle wijnen van Cono Sur pasten uitstekend bij de maaltijden.

Het was een fantastisch culinair event.