De BESTE WITTE WIJN van België is geworden…..

beste witte wijn

Guy Somers, eigenaar van Vigna en CEO van industriebouw Frisomat in Wijnegem, krijgt de medaille volgende maand uitgereikt tijdens wijnbeurs Megavino in Brussel.

De medaille mag ook op de etiketten worden gekleefd, zodat de kopers weten dat ze Belgische topkwaliteit in huis halen. Sommeliers hebben de medailles tijdens een blinde degustatie in Brugge toegekend.

wf_4619954_-2

Kleindochter Elena Somers (6) – alle wijnen van wijndomein Vigna dragen een naam van een kleinkind – toonde zich wát fier op haar gouden wijn. Omdat ze een dag vrij had op school, mocht Elena wel op de eerste oogstdag eigenhandig mee komen plukken, met een snoeischaar.

wf_4619954_-6

Het domein in Wijnegem waar de familie Somers woont, heet Vigna. Vroeger werden er limonade en water gemaakt. In 2004 plantte Guy Somers er zijn eerste ranken. Het voorbije jaar werd er nog een half hectare bijgeplant, zodat hij nu aan 25.000 stokken zit, verspreid over 4,5 hectaren, allemaal in Wijnegem.

wf_4619954_-9“Het belooft een heel goed wijnjaar te worden, want de omstandigheden waren perfect”, vertelt Guy, die zich laat bijstaan door wijngaardier Alain Keirens en oenoloog Joeri Röttger. “Weinig vorst in het voorjaar en nadien een warme zomer die weliswaar iets te droog was, maar begin september kwam de regen net op tijd.

Vorige vrijdag hebben we de meting gedaan, en het evenwicht tussen de zuren en suikers is perfect momenteel.

De trossen zijn veel groter dan vorig jaar. We verwachten een volumestijging met meer dan de helft tegenover vorig jaar, puur omdat de omstandigheden zo gunstig waren. Wat nog maar eens aantoont hoe afhankelijk wijnmakers zijn van het weer.”

Zelfs oenoloog Röttger, die al van 2004 wijnen maakt in België, spreekt over een “du jamais vu”-oogst….

Bron: gva.be ; foto’s: W&F

Dat ziet er allemaal goed uit in België. Ook in Nederland ziet de oogst er fantastisch uit!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!