De beste wijnen van Perswijn

perswijn select logo Gisteren was het zover, de Perswijn Select Proeverij in de Kookfabriek te Amsterdam

Het was prachtig weer op 26 oktober 2015, dus een straf was het niet om naar Amsterdam af te reizen. De Perswijn Select proeverij mag je niet missen en dat was ik ook niet van plan.

Perswijn select wijnen op de proeftafelsOp zondag 25 oktober was de opening voor particulieren. Gelukkig hoor ik tot de professionals en reisde ik af op 26 oktober.
Perswijn select 2015, wijnen in een koelemmerToen ik aankwam in de Kookfabriek in Amsterdam Amstel was het nog redelijk rustig. In het midden stonden tafels met alle geselecteerde en met sterren en punten bekroonde wijnen die Perswijn afgelopen jaar had geproefd. Het was ongeveer 80 tot 100 meter aan geselecteerde wijnen dus ging ik snel aan de slag.
Wijnen die 4 of 5 sterren hadden in het afgelopen jaar van Perswijn of wijnen die 17 of meer punten hadden gekregen stonden achter elkaar opgesteld op de lange tafels. Soms stonden er wijnen die een ‘eervolle vermelding’ hadden gehad en ik heb een selectie voor jullie gemaakt van de wijnen die ik heb geproefd en nog meer.
Achter de tafels stonden aankomend vinologen die mij alles over de wijnen konden vertellen. Gelukkig kon ik er een aantal en de gesprekken vloeiden over de met wijnflessen gedecoreerde tafels.

 

Aan de buitenzijde van de ring van geselecteerde wijnen stonden ook nog een aantal kleine importeurs waarvan ik al een serie wijnen had geproefd. Een deel van hun wijnen stonden ook tussen de geselecteerde wijnen. Ook heb ik een deel van die wijnen geproefd die hier niet voor geselecteerd waren en ook hier stonden een aantal heel mooie wijnen tussen.

 

Perswijn select 2015

Wijnen die mij opvielen waren:

Perswijn select, de kookfabriek in AmsterdamTerraprima (Can Rafols els Caus, Massis del Garraf van www.spanjewijn.nl en te koop voor € 10,25

Cloudy Bay Chardonnay 2013 van www.Moethennesy.nl, te koop voor € 24,80

Bellingham, Bernard Series hand picked 2014, te koop bij www.bellinghamwijnen.nl voor € 15,99

Christophe Cordier, Morgon, Cote du Py 2013, te koop bij www.ah.nl of in de winkels voor € 11,99

Bij de kleine importeurs sprong het Weingut Weszeli eruit, biologisch en uit Oostenrijk. Te koop bij www.wijnreus.nl

 

Een heel geslaagde middag en weer een tal van mooie wijnen geproefd. Verder was het heerlijk weer om ook nog terug te rijden, wat wil een mens nog meer.

Martin