DE BESTE WIJNEN VAN 2023 VOLGENS CHRIS

De Beste wijnen 2023 volgens Chris

Elk jaar blikken we in het nieuwe jaar terug naar het jaar dat is geweest en tellen we onze zegeningen en verdrietmomenten.

In dit artikel wil ik terugblikken naar de wijnen die de proeftafel hebben gepasseerd en daarbij wil ik niet alleen de beste wijnen benoemen, maar ook wijnen die mij zijn bijgebleven. Maar allereerst wil u, wijnliefhebber en volger van wijngekken.nl (waarvoor onze dank!), een mooi en gezond jaar toe te wensen.

In dt artikel wil ik 3 wijnen benoemen die een indruk op mij hebben gemaakt. Of dat nu een positieve of een negatieve indruk is.

Met zo’n terugblik kan ik natuurlijk niet anders dan de wijn te benoemen die de hoogste score heeft behaald het afgelopen jaar. Vrij recentelijk geproefd en natuurlijk samen met de andere twee wijngekken Martin en Ed.

AALTO PS 2005

Ik heb het over AALTO PS 2005. Een ongelooflijk mooie wijn uit Spanje dat met 19,2 punten duidelijk de beste wijn van het jaar 2023 is geworden. Hier kunt u de proefrecensie lezen. Natuurlijk een GOUDEN MEDAILLE waardig!

Deze wijn laat zien dat kwaliteit door selectie ontstaat, maar daar betaal je dan wel weer een prijs voor. Ons doel is altijd de BESTE WIJN, voor de LAAGSTE PRIJS en dat is in dit nieuwe jaar niet veranderd.


Lees verder na de advertentie exaro

DE KLEINE SCHORRE AUXERROIS 2022

En ook moet ik (wederom) de WIJNHOEVE DE KLEINE SCHORRE opnemen in dit artikel, want De Kleine Schorre Auxerrois 2022 laat zo’n kwaliteit zien (en dat voor die Nederlandse prijs!) dat het een BRONZEN medaille behaalde. Een medaille halen voor een Nederlandse wijn is niet snel een gelopen koers, omdat wij namelijk de prijs meenemen in onze beoordeling. Kwaliteit tov de prijs = medaille. Nu liggen de prijzen van de Nederlandse wijnen nu eenmaal hoger dan in de overige landen en dat heeft te maken met de kleinschaligheid, schaarste, eisen en de kosten. Daarom is het zo mooi dat ook een Nederlandse wijn een medaille heeft behaald.

Mijn proefrecensie van De Kleine Schorre Auxerrois 2022 kan u hier lezen.


Lees verder na de advertentie exaro

BAREFOOT BUTTERY CHARDONNAY

De laatste wijn die ik hier met u wil bespreken is Barefoot Buttery Chardonnay. Deze wijn heeft bij mij ook een indruk achtergelaten; alleen geen positieve. Ik begrijp dat er een markt is voor dit soort wijnen (anders zouden ze niet gemaakt worden), maar eigenlijk heeft dit weinig te maken met wijn. Van de geoogste druiven een wijn maken lijkt misschien niet zo moeilijk, maar er komt tegenwoordig wel wat bij kijken. De vele druivenrassen en de ontelbare gistsoorten maken het een complexe bezigheid. Maar dan moet je er nog een goede wijn van maken! Jarenlange studies zijn er nodig om alle geheimen te doorgronden. Respect voor de wijnmakers!

Barefoot Buttery Chardonnay staat haaks op de kwaliteit van de wijn en heeft één doel: een wijn te maken dat haast niet te onderscheiden is van roomboter. Lees hier mijn bevindingen.

Maak er een mooi jaar van!

Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *