BESTE WIJNEN van 2018 volgens Chris Kuhlman

De BESTE WIJNEN van 2018 volgens Chris KuhlmanDe beste wijnen van 2018 zijn in mijn ogen de wijnen die de beste prijs/kwaliteit verhouding hebben laten zien.

Zo door het jaar heen heb ik vele verschillende wijnen mogen proeven en daarbij zijn wij van Wijngekken.nl altijd op zoek naar de kwalitatief beste wijn voor de goedkoopste prijs. Oftewel de meeste waar voor uw dure geld!

Of de wijn lekker is laat ik geheel aan uzelf over, want dat is subjectief en wat ik lekker vind hoeft u natuurlijk niet lekker te vinden. Als ervaren wijnproever proef ik eigenlijk geen wijnen die niet lekker zijn; ze zijn anders en dat maakt het juist weer interessant….

Hieronder een selectie van de beste wijnen van 2018

Laten we gewoon beginnen met een klassieke wijn die op hoog niveau zich laat spreken. Een wijn van nu 20 jaar oud, maar nog altijd bij de tijd. CHATEAU LAGRANGE 1999 laat zien dat de Grand Cru Classe wijnen op hoog niveau staan. Lees het HIER ….

Een witte wijn die mij zeker is bijgebleven: TWIN ISLANDS SAUVIGNON BLANC 2017 liet zien dat de Sauvignon Blancwijnen uit Nieuw Zeeland niet te versmaden zijn. “Twin Islands heeft een perfecte Sauvignon Blanc op de wereld gezet en voor een prijs die iedereen moet aanspreken. Complex, zuiver, fris met perfecte zuren icm heerlijke fruittonen…”. Lees het allemaal HIER….

Een wijnproducent die u zeker niet mag en kan missen is LEPLAN-VERMEERSCH uit de Rhonestreek. In 2018 staat de LEPLAN-VERMEERSCH GT-C er zelfs in met TWEE jaargangen!!! 2015 en 2016 zijn door mij in 2018 geproefd en beide wijnen hebben een GOUDEN MEDAILLE gekregen. Fruitbommen van het allerhoogste niveau en waar de Australische Shirazwijnen een puntje aan kunnen zuigen en van een constant hoog niveau… Lees er alles over op… 2016 en op 2015

Een Sauvignon Blanc wijn van een geheel andere orde dan die van Nieuw Zeeland is deze van de Chileense wijnproducent ERRAZURIZ. Geen crispy Sauvignon Blanc uit Nieuw zeeland maar wel een wijn waar je U tegen kan en moet zeggen. Lees het verder HIER

Op zoek naar een jonge, krachtige, tanninerijke, ronde, fruitige, intense wijn met diepgang en breedte… En ook nog eens met een toekomst… Zoek dan niet verder want de wijn heb ik hier voor mij staan: PINASTER TEMPRANILLO 2015. Uit Spanje en benieuwd naar de gehele proefrecensie? Klik dan gewoon even verder naar HIER….


Last, but not least gaan we wederom naar Spanje, maar dit keer naar de Riojastreek. Een hele mooie volle Crianza (RAMON BILBAO CRIANZA 2014) met veel hout en vanilletonen en daar moet je wel van houden. Maar het fruit en de zuren houden het houtgeweld in toom en in balans. Qua punten iets lager, maar gelet op de scherpe aanbiedingsprijs toch een gouden medaille. Benieuwd, kijk dan verder HIER….

Tot zover mijn keuze van de BESTE WIJNEN van 2018 en ben benieuwd wat 2019 gaat brengen…

LAAT DE WIJN SPREKEN! 

Chris

#wijn #bestewijn #beste #2018 #medaille #medaillewijnen #goud #gouden #wijninformatie #proefrecensie #wijngekken #tastingnote #bestwines #wine #LePlan #Vermeersch