De beste wijnen onder de 10 euro

de beste wijnen onder de 10 euro

Wat zijn de beste wijnen onder de 10 euro. 10 Euro voor een wijn is een magische grens voor de gemiddelde wijnliefhebber. Maar wat zijn de beste wijnen onder de 10 euro die je kunt kopen in Nederland?

Een wijn mag maar maximaal 10 euro kosten voor de gemiddelde wijnliefhebber in Nederland. Deze conclusie kwam in ieder geval naar boven na een enquête een tijdje geleden. Niet alleen is 10 euro een magische grens voor een te consumeren wijn, maar ook als cadeautje is 10 euro een magische wijngrens. Natuurlijk zijn er liefhebbers die er meer voor over hebben. Voor een zeer goede vriend of vriendin leg je veel meer geld op tafel en voor een fanatieke wijnliefhebber heb je een duurdere wijn over als voor een reguliere wijnliefhebber.

Wat zijn de beste wijnen die je kunt krijgen onder de 10 euro

Er zijn zoveel verschillende wijnen in Nederland en deze wijnschrijver gaat echt niet voor jou uitmaken wat lekker is of niet. Nee, wij kunnen echt niet bepalen wat jij lekker moet gaan vinden. Om die reden keurt en test wijngekken.nl de wijnen dan ook op prijs/kwaliteit. Een wijn heeft kwaliteit of niet, maar een wijn moet ook aan bepaalde eisen voldoen. Wat jij lekker vindt mag je zelf uitmaken dus beschrijven wij de wijnen uitgebreid zonder veel moeilijke woorden te gebruiken. Daarna kun je zelf uitmaken of jij die wijn wijn gaat kopen of niet.

10 euro voor een wijn is een magische grens voor de consument. Veel aanbiedingen zijn daarom net onder de 10 euro

Aan welke eisen moet een wijn tot 10 euro voldoen?

Een wijn moet aan bepaalde verwachtingen voldoen en vooral geen fouten hebben.

Hoe hebben wij de wijnen getest voor deze 10 euro wijntest

Je begint eerst met de kleur. Elk druivenras heeft een eigen kleur. Een Pinot Noir is bijvoorbeeld veel lichter van kleur dan een Malbec en de kleurnuances zijn ook heel anders. Daarom geven wij ook een bepaald cijfer voor de kleur en dat is maximaal 3 punten.

De neus en de smaak van de wijn. Door het walsen van een wijn in een wijnglas komen aromastoffen uit de wijn los en stijgen uit het glas. Daarom moet je ook altijd een groot glas gebruiken. Voor een witte wijn is het glas iets kleiner, de aroma’s zijn ook delicater. Door het ronddraaien van het wijnglas ruik je diverse aroma’s die uit het glas komen. Allereerst ruik je de fruittonen en daarbij komen bijvoorbeeld nog diverse aroma’s van houtopvoeding en de leeftijd van de wijn bij. Secundaire en tertiaire tonen komen los uit het glas. Secundaire tonen zijn tonen van druiven die typerend zijn voor het druivenras, dus niet de fruittonen, maar de tonen die daar omheen zwerven. Tertiaire tonen zijn tonen die voortkomen uit rijping. Voor de neus wordt maximaal 5 punten gegeven en voor de smaak van de wijn maximaal 9 punten.

De afdronk van een wijn. De afdronk is hoelang en in welke mate een smaak blijft hangen in de mond nadat je een wijn hebt doorgeslikt (of uitgespuugd). De afdronk is ook heel belangrijk, het bepaald niet alleen een deel van de kwaliteit, maar het bepaald ook hoeveel slokken je achter elkaar neemt. Blijft een afdronk lang hangen in de mond, dan heb je niet snel weer een behoefte om een nieuwe slok te nemen. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor de gezondheid. Je drinkt minder van de wijn, dus beter voor je gezondheid. De punten voor de afdronk worden bij de smaak ondergebracht.

Bij het kopje conclusie/algemene indruk wordt beschreven hoe een wijn ‘overall’ tevoorschijn komt, hier wordt dus een apart cijfer voor gegeven en dat is maximaal 3 punten.

Vind je dit een moeilijke telling? Neem dan de telling in je hoofd die vroeger gehanteerd werd op scholen, namelijk 10 punten maximaal (de helft dus…). Dus bij het 20 punten wijnsysteem (wat wij hierboven beschrijven) deel je gewoon door 2. Dus heeft een wijn 15 punten, dan krijg je bij de schoolpunten een 7,5 en dat is een prachtige score.

WijnGekkenMedailles, kwaliteit voor de beste prijs

Daarbij geven wij nog medailles aan wijnen en dat zijn bronzen, zilveren en gouden WijnGekkenMedailles. Deze wijnen hebben een uitzonderlijke prijs/kwaliteit. Dat wil niet zeggen dat de andere wijnen slecht zijn, de prijs/kwaliteit is echter niet uitzonderlijk. Als een wijn geen medaille heeft en tijdelijk in de aanbieding is, zou het zo kunnen zijn dat zo’n wijn wel een uitzonderlijke prijs/kwaliteit heeft, dus wel iets om rekening mee te houden.

De beste wijnen onder de 10 euro worden verdeeld in diverse categorieën

We hebben de wijnen onderverdeeld in diverse categorieën

Wij hebben de wijnen onderverdeeld in diverse categorieën, je kunt een witte wijn gewoon niet met een rode wijn vergelijken en een lichte rode wijn ook niet met een zware wijn. Wij vertellen jou niet welke wijn je moet drinken, dus moet je makkelijk een keuze maken en hiervoor hebben wij dan ook diverse categorieën.

Hieronder vind je de beste wijnen onder de 10 euro. Deze wijnen zijn een selectie van wijnen die door een strenge voorronde kwamen. Het bleek ondoenlijk om alle wijnen te publiceren, het zou het overzicht er niet duidelijker op maken. Deze wijnen zijn online als gewoon in de winkel te koop, dus voor iedereen is er nu een manier om een goede wijn aan te schaffen zonder teveel moeite.

Klik hier voor nog meer mooie wijnen in verschillende prijsklassen met WijnGekkenMedailles?

Alle beste witte wijnen tot 10 euro:

     De beste witte wijnen tot 10 euro met een WijnGekkenMedaille:

     Medaillewijnen onder de 10 euro

                Alle beste lichte rode wijnen tot 10 euro:

                    Alle beste zwaardere rode wijnen tot 10 euro:

                       De beste rode wijnen tot 10 euro met een WijnGekkenMedaille:

                       beste wijnen onder de 10 euro met een medaille

                                   De beste rosé wijnen tot 10 euro:

                                     Helaas zijn er dit jaar geen rosé wijnen met een WijnGekkenMedaille tot 10 euro.

                                     Geef een reactie

                                     Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *