De BESTE WIJNEN 2021 volgens Chris

Het jaar 2021 ligt weer achter ons en we hadden niet voorzien dat ook geheel 2021 in het teken zou staan van het corona-virus! Toch wil ik het jaar 2022 positief beginnen en laten we met z’n allen hopen dat dit het jaar wordt waarin we het virus achter ons kunnen laten en we weer terug kunnen naar het ‘gewone’ leven…

Maar dat gewone leven wordt niet meer zo gewoon als voorheen. Over het algemeen is de mens toch wat bewuster geworden van zijn levensstijl, zijn afhankelijkheid en zijn vergankelijkheid. Het milieu, de natuur en het leven zelf hebben een prominentere plek gekregen binnen de mens en hoe gaat de mens hiermee om..? De tijd zal het leren…

Bij een nieuw begin hoort ook een terugblik en bij wijngekken.nl kan dat niet anders zijn dan een terugblik naar de geproefde wijnen.

Osborne Vintage Port 1991

is de BESTE WIJN VAN 2021!

Gewoon uit eigen kelders en wat een SUPERKOOP is dat geweest! Een GODDELIJKE wijn die natuurlijk een GOUDEN medaille heeft behaald en een puntenaantal van 19,6 punten!

LePlan-Vermeersch GT-X 2018

behaalde begin 2021 een GOUDEN medaille en 18,4 punten. Eén van de beste wijnen van 2021! Helaas heeft de directie van LePlan-Vermeersch in 2021 besloten geen proefflessen meer te sturen naar wijngekken.nl. Wij betreuren dit natuurlijk, maar waarschijnlijk gaat het zo goed met dit Belgische bedrijf dat zij verder geen publiciteit meer nodig hebben. En dat is op zich een goede ontwikkeling.

Achterhoekse Secco Rosé 2020

Achterhoekse Secco Rosé 2020; Knap werk Gerhard!

is niet een van de beste wijnen van 2021, maar is zeker een wijn die mij verraste! Wel degelijk een BRONZEN medaille voor deze Nederlandse wijn. Feestelijk, laag in het alcohol en verrassend! Maar ik wil u er op wijzen dat meerdere wijnen van Wijngaard Hesselink van hoge kwaliteit zijn en dat u deze wijnen zeker een keer geproefd moet hebben!

De wijnen van Wijnhoeve De Kleine Schorre

uit Zeeland zijn zeker het vermelden waard. Volgens mij noem ik deze wijnen elk jaar in mijn terugblik, maar dat is niet voor niets! Regionale wijnen spelen in op de regionale spijzen en dat is al eeuwenlang het geval. In deze tijd ook niet anders. Denk je aan Zeeland dan denk je aan mosselen, oesters, kreeft en andere Zeeuwse Zaligheden en daar passen de wijnen van De Kleine Schorre perfect bij. Constante kwaliteit door de jaren heen geeft aan dat deze wijnmaker weet wat hij doet! Moet u echt eens deze wijnen proberen!

Laten we in 2022 een beetje aardiger worden voor elkaar en geef de ander de ruimte om anders te denken. Denk eerst eens na voordat je jouw mening uit, want je kan met een paar woorden iemand anders hard raken! Maak de korte lontjes weer wat langer en vaak is luisteren beter dan spreken!

Een fijn en gezond 2022 toegewenst!

Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *