De beste en mooiste wijnen vind je bij…

Er zijn zoveel wijnen in de wereld. Je hebt aan de onderkant de supermarktwijnen, een stapje hoger vind je de slijterijen, maar de beste wijnen en de mooiste wijnen vind je bij…

Je kunt overal wijnen kopen en er zijn zoveel verschillende wijnen, maar de echte liefhebber droomt van de topwijnen. Zelf hoor ik ook bij die categorie en heb zelf ook een aantal bewaarwijnen liggen in mijn klimaatkast. Die topwijnen zijn natuurlijk niet goedkoop, want het product is schaars en dus moet je een goede leverancier hebben die jou kan helpen de juiste wijn, de juiste producent of de juiste jaargang te vinden.

Het is zeker belangrijk een goede leverancier te hebben, er zijn immers al genoeg onbetrouwbare mensen in de wereld die het op je geld voorzien hebben. Daarnaast zijn er zoveel wijnen in omloop die malafide zijn, neem maar als voorbeeld de wijnen van Lafite Rothschild die massaal werden nagemaakt ik China.

Nu is Nederland geen China, maar er zijn genoeg mensen die er ook hier intrappen om zo’n ‘goedkope’ wijn te kopen en wie zegt dat die namaakwijnen niet al in Europa zijn? Dus een goede en betrouwbare leverancier is cruciaal.

Topwijnen vind je niet in de supermarkt

Topwijnen vind je niet in de supermarkt

Topwijnen moet je met respect behandelen en vaak kun je ze heel lang bewaren. Sterker nog, topwijnen die over de juiste eigenschappen beschikken, worden zelfs een stuk complexer en dus beter met de jaren. Om die reden is het ook van belang dat je een wijn koopt die tot die tijd goed behandeld is. En met goed behandelen bedoel ik:

  • Opgeslagen op de juiste temperatuur (tussen de 12 en 14 graden)
  • De wijnen liggend bewaren op een donkere trillingvrije plek
  • Dat de wijnen opgeslagen liggen met een goede vochtigheidsgraad

Je bewaart die prachtige wijnen soms voor een mooi diner, je trouwdag of misschien wel voor de geboorte van een zoon of dochter of als die zoon of dochter een bepaalde leeftijd heeft bereikt. Dus die wijnen moeten in een topconditie zijn, anders zou het kunnen dat zo’n topwijn gewoon azijn geworden is.

Zulke gelegenheden vereisen een speciale wijn, een speciale opslag en zulke wijnen vind je bij Best of Wines.

niets wordt aan het toeval overgelaten bij best of wines
Niets wordt aan het toeval overgelaten bij Best of Wines. De wijnen liggen onder ideale omstandigheden opgeslagen.

Best of Wines voor de mooiste wijnen in de wereld

Best of Wines heeft alle topmerken van de wijnwereld in huis en als ze die specifieke fles niet hebben, vinden ze een goed adres om aan die desbetreffende wijn te komen. Het bedrijf heet niet voor niets ‘Best of Wines’. Of het nu gaat om een Premier Grand Cru uit de Bordeaux uit een topjaar, een Grand Cru uit de Bourgogne of een topwijn uit Napa Valley, alle prachtige wijnen uit de hele wereld kun je vinden bij Best of Wines.

En dan hoor ik je denken: ‘maar dat zal wel duur zijn’, en misschien zijn ze ook wel iets duurder, maar met topwijnen moet je niet stunten. Met topwijnen moet je respectvol omgaan. Wijn is een natuurproduct en je wilt niet dat zo’n dure wijn geoxideerd is, een slechte kurk heeft of dat zo’n fles bij een of andere louche verkoper in de volle zon heeft gelegen.

Natuurlijk kun je een dure topwijn ook via Ebay kopen of via Marktplaats, maar dat is een hele slechte keuze. Je weet nooit hoe de verkoper de wijn heeft behandeld. Misschien heeft de wijn bij hem een hele slechte behandeling gehad of heeft de fles in een ruimte gelegen waar het onder het vriespunt was. Stuk voor stuk zijn dat wijnen die jij niet wilt hebben en dan is het weggegooid geld. Dat geld kan je maar één keer uitgeven, dus doe dat geld uitgeven met je verstand.

screaming eagle bij best of wines

Best of Wines: nooit een miskoop

Nee, bij Best of Wines liggen de wijnen goed opgeslagen en als wijnen worden aangekocht, dan gebeurt dat alleen bij respectabele verkopers met onberispelijke reputaties. Als je een wijn (of meerdere wijnen) besteld hebt, dan worden de wijnen in speciale verpakkingen verzonden. Niets wordt aan het toeval overgelaten en de pakketten worden verzonden door de verzendspecialist UPS én onder de beste omstandigheden. De verzendingen worden ook altijd goed verzekerd en beschermd.

Je ziet dus dat er alles in het werk wordt gesteld om jouw bestelde wijnen te behoeden voor fouten en zo hoort het ook. Je kunt je geld maar één keer uitgeven.

Wat zijn de pluspunten van wijnen kopen bij Best of Wines

  • Best of Wines is dé online specialist van exclusieve wijnen en whisky’s
  • Je kunt er de grootste verzamelingen exclusieve wijnen (gemiddeld 60.000 in voorraad) vinden uit de hele wereld, bijvoorbeeld veel jaargangen van Domaine de la Romanée Conti uit de Bourgogne of diverse jaargangen van Chateau Petrus uit de Pomerol, maar ook meerdere jaargangen van de befaamde Screaming Eagle uit Californië kun je bij Best of Wines kopen
  • Er is zelfs garantie op een wijnfles
  • Met meer dan 100 jaar ervaring in de wijnwereld en met wereldwijde directe contacten bij de wijndomeinen staat Best of Wines garant voor uitstekende inkoopmogelijkheden tegen scherpe prijzen
  • Best of Wines koopt haar wijnen alleen van betrouwbare bronnen. Ze kopen direct bij de wijndomeinen, van de importeurs of uit zorgvuldig gecontroleerde kelders.

Ook worden vanuit Best of Wines regelmatig proeverijen georganiseerd, zowel op het gebied van wijn als whisky. Ga eens naar de blog van Best of Wines toe en verlekker je aan de proefnotities van die talloze prachtige wijnen die daar worden geproefd.

Meer weten? Klik dan snel op www.bestofwines.nl of volg Best of Wines op Facebook of op Instagram

de mooiste wijnen verdienen de beste opslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *