De adoptie van een wijnstok

wijnstok

Je ziet het wel vaker: de mogelijkheid om één of meerdere wijnstokken te adopteren. We lichten er een voorbeeld uit.

Op de grens van Arnhem en Oosterbeek ligt het adembenemende landgoed Mariëndaal. Binnenkort zorgen 3.000 wijnranken hier voor een stukje Frankrijk in Nederland. Wijnboer Jan Oude Voshaar van wijngaard Wageningse Berg is een autoriteit op het gebied van biologische wijnteelt (hij won zelfs medailles bij het Weense AWC wijnconcours) en heeft hoge verwachtingen van de nieuwe wijngaard. Vanwege de ligging op een zuidhelling, waar het zomers een paar graden warmer is, kan deze plek volgens hem uitgroeien tot een topwijngaard binnen Nederland.

Duurzame Nederlandse wijn

In de eerste plaats wil Jan een lekkere wijn maken en een fraaie wijngaard aanleggen waarvan de omgeving kan genieten en die een enorme impuls voor het landschap zal zijn. Uiteraard zal de wijn gecertificeerd biologisch zijn. Tussen de wijnstokken worden bloemenmengsels gezaaid. Dat ziet er niet alleen mooi uit, het houdt ook schadelijke insecten weg van de druiven, waardoor herbiciden en insecticiden overbodig worden.

Een wijnstok adopteren, hoe werkt dat?

Door een of meer wijnstokken te “adopteren” krijg je het recht op de wijn van deze stokken voor een periode van 5 jaar. 1 stok is goed voor 1 fles wijn per jaar. Van tevoren kies je voor wit, rood of rosé. En ieder jaar kun je de wijn, zodra deze gebotteld is, komen afhalen op het landgoed.
Voor meer informatie, klik HIER.

Dit is een voorbeeld. Meerdere Nederlandse wijngaarden bieden de mogelijkheid om wijnstokken te adopteren of te leasen. Bent u in het concept geïnteresseerd, kijk even op de website van de betreffende wijngaard!

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!