D66 wil boven de wet staan!

d66

De wereldwinkel verkoopt fair trade wijnen en mag dit per 1 januari 2014 niet meer verkopen!

De Nederlandse politieke partij D66 wil hier wat aan gaan doen en dat zou dus betekenen dat zij de wet niet gaan respecteren!

Hier een artikel van deweekkrant.nl waarin alles duidelijk wordt….

D66 wil dat het college van de stad Eindhoven een oplossing zoekt waarmee de wereldwinkel zijn exclusieve fair trade wijnen kan blijven verkopen. Door de aangescherpte regels rondom drankverkoop zou de verkoop van alcoholhoudende dranken door de wereldwinkel wel eens in gevaar kunnen komen.

wereldwinkelOnlangs werd bekend dat wereldwinkels in Nederland worstelen met de nieuwe drank- en horecawet. De wet stelt eisen aan het vloeroppervlak dat de afdeling food moet hebben. Dit om het aantal verkooppunten van drank te verminderen. Wereldwinkels verkopen doorgaans enkele etenswaren maar hebben daar vaak niet de vereiste 15 vierkante meter mee gevuld.

Volgens raadslid Rogier Verkroost is het een ongewenst effect van de nieuwe regelgeving. Het is niet aannemelijk dat jongeren massaal drank inkopen bij de wereldwinkel. Daarnaast verkoopt de wereldwinkel wijn die vrijwel nergens anders te koop is en dat leidt tot verschraling. Bovendien worden de producenten, die doorgaans uit ontwikkelingslanden komen, de dupe te worden wanneer de wijnen van de markt verdwijnen.

Door middel van raadsvragen heeft D66 het probleem aan de orde gesteld. De partij hoopt dat het college de mening deelt dat dit zijn doel voorbij schiet en dat er stappen worden gezet om het probleem op te lossen.

Echt Nederland…Iedereen moet zich aan de wet houden, behalve…..

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!