Coppière – Primitivo Appassito 2015 (Kerstwijn 2017)

Coppière - Primitivo Appassito 2015 (Kerstwijn 2017)Kerstwijn van 2017 zou wel eens deze Coppière – Primitivo Appassito 2015 (Amarone look alike) kunnen zijn.

Deze Italiaanse schoonheid is door de beroemde Italiaanse wijnproever Luca Maroni beoordeeld met maar liefst 99 van de 100 punten! Bijna volmaakt dus in de ogen van mister Maroni!

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen: De wijn is verkrijgbaar bij WIJNOUTLET en zij staan er om bekend om prima wijnen te leveren (wij hebben al vele wijnen van hen geproefd en het merendeel was goed tot zeer goed) die ook nog eens een FLINKE KLINKENDE KORTING meekrijgen!

De reguliere wijnhandel is daar niet zo blij mee en heeft zelfs een proces aangespannen om die kortingen van de tafel te krijgen. Gelukkig voor u heeft dat slecht uitgepakt voor de reguliere handel.

Op dit moment kunt u de wijn kopen voor de prijs van € 8,99 en dat is, gelet op het hele hoge puntentotaal van Luca Maroni, echt een hele scherpe prijs! (HIER TE BESTELLEN)

Wat maakt nu deze wijn zo uniek en dat Luca Maroni er zo mee weg loopt?

Op de website van Wijnoutlet lees ik het volgende:

De druiven van deze Coppière – Primitivo zijn in Salento, de kuststrook van de regio Puglia, gekweekt volgens het oude en inmiddels zeldzame Alberello-systeem. Dit systeem is ooit ontwikkeld om de druif, ondanks een gebrek aan water en de verzengende zon in het mediterrane gebied te compenseren. Tegenwoordig is het Alberello-systeem een onderdeel van het cultureel en oenologisch erfgoed van Puglia.

Alsof dat nog niet genoeg is, heeft het Italiaanse Schenk Wineries de wijn vervolgens gemaakt volgens de ruim 3.000 jaar oude Appassito-methode, waarbij een deel van de druiven op matten in de zon te drogen wordt gelegd. Tijdens het proces wordt vocht aan de druiven onttrokken. Dat geeft de druiven en vervolgens ook de wijn een heerlijk rijke en geconcentreerde smaak en dat ervaar je in deze prachtige topwijn!

Deze bijzondere Coppière – Primitivo is gemaakt met ingedroogde druiven, een methode die we ook kennen van de grote Amarone-wijnen. Hierdoor krijgt de wijn een prachtige volle en ronde smaak. Dat maakt de Coppière – Primitivo de perfecte kerstwijn.

Dat verklaart een heleboel….

Wijngekken.nl heeft deze wijn (nog) niet geproefd.