Concours du Vin is een succes voor Domaine Alsace

Concours du Vin is een succes voor Domaine AlsaceHet Concours du Vin is een succes voor Domaine Alsace geworden.

Tijdens de wijnfeesten van Groesbeek is het Concours du Vin een succes voor Domaine Alsace geworden. Domaine Alsace uit Capelle aan den IJssel heeft het Concours du Vin gewonnen tijdens de Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek. Uit handen van burgemeester Mark Slinkman en wijnkoningin Joyce Muller ontvingen de importeurs de prijs voor de Muscat 2015 van Paul Schneider uit de Elzas.

Met twee wijnen is het Concours du Vin een succes voor Domaine Alsace geworden

Voor het Concours du Vin mocht elke importeur of wijnproducent twee wijnen insturen. De wijnen werden zowel technisch geanalyseerd als geproefd door een deskundig panel, de droge Muscat van Paul Schneider kwam hier als beste naar voren in de categorie witte wijnen.

‘We zijn heel blij met deze mooie prijs, zeker in de wetenschap dat er veel hele goede wijnen zijn ingestuurd. Het is ook een bijzondere wijn. Meestal is Muscat wijn zoet, maar deze van Paul Schneider is droog en het was het klapstuk van het Concours du Vin. Het resultaat is een droge aromatische wijn, alsof je in een verse druiventros hapt. De wijn was binnen een dag helemaal uitverkocht, maar over twee weken krijgen we weer een pallet binnen uit de Elzas, via onze website kunnen mensen de wijn reserveren voor een mooie actieprijs.’ aldus Erwin van der Sloot van Domaine Alsace

Het Concours du Vin is een nieuw initiatief van wijndorp Groesbeek. De prijs wordt voortaan jaarlijks uitgereikt. Alle importeurs of wijnproducenten die deelnemen aan de Nederlandse Wijnfeesten kunnen meedingen naar de prijs. Andere winnaars waren Wereld Wijnen met hun rosé ‘Oh bij Omérade’, terwijl de prijs voor de beste rode wijn ging naar Premium Maria Janeir van Vino Motion. De prijzen bestonden uit sokkels met druiven ontworpen door Ramon Jahn van De Tinnen Roos uit Millingen aan de Rijn.

WijnGekken zijn reuze benieuwd wie volgend jaar deze mooie prijs zal gaan winnen.