Concha y Toro heeft de meeste wijngaarden in de wereld

concha y toro logoVolgens een recente telling heeft Concha y Toro het meeste wijngaarden qua oppervlakte.

Verwacht je dat Torres, E & J Gallo of misschien wel een populaire wijnboer in Frankrijk het grootste areaal aan wijngaarden heeft, dan heb je het mis.

Concha y Toro heeft recentelijk Fetzer en Bonterra aangekocht in de Verenigde Staten en dat maakt hen nu tot de grootste wijnboer in de wereld. Ook zijn er 200 tot 300 hectare nieuw aangeplant in Chili.
Concha y Toro bezit nu 9133 hectare aan wijngaarden in Chili en dat maakt hen ook de grootste van het land. Verder hebben ze bij Concha y Toro nog 1154 hectare aan wijngaarden in Argentinië en nu door de nieuwe aankoop van Fetzer en Bonterra, 463 hectare aan wijngaarden in de Verenigde Staten.
Bekende merknamen van Concha y Toro zijn bijvoorbeeld Casillero del Diablo, een wijn die bij veel supermarkten te verkrijgen is en Santa Christina. Vooral in de Verenigde Staten is Concha y Toro zeer groot en heel populair.

De strategie van Concha y Toro is duidelijk. Ze willen elke soort en type wijn in de wereld maken en dan ook niet de minste wijnen. Kwaliteitswijnen moeten het zijn en door deze nieuwe aankoop moet het ze zeker gaan lukken. Verder willen ze een bepaalde back-up hebben voor de druiventeelt. Wijn maken is tegenwoordig ‘big business’ en er valt veel geld mee te verdienen.

Concha y Toro heeft ook nog zijn oog laten vallen op andere wijngaarden in Chili, dus uitbreiding moet snel weer verwacht worden. Verder zijn er nieuwe wijngaarden in het zuiden van Chili in ontwikkeling.

In omzet moet Concha y Toro het wijnbedrijf Gallo (de Shell van de wijnwereld) voor laten gaan met hun merken Barefoot en Gallo. Het is een kwestie van tijd voordat deze eerste plek ook is overgenomen.

Martin Kuhlman