Column Esther Meijer – Terugblikken en vooruitkijken

Esther Meijer

Wat is er allemaal gebeurd dit jaar?

September begon met het tienjarig bestaan van AnyWine, gevierd met een nieuw logo, een nieuwe website en een jubileum-proeverij. Minder leuk als je nét een nieuwe banner hebt laten maken ☹, is dat in januari de Swen-niveau’s (Stichting Wijnexamens Nederland) zijn “opgeschoven”. Wie ooit Swen2 examen deed, heeft dus nu Swen 3 niveau!

AW.BANNERIk heb voor verschillende klanten (horeca)trainingen verzorgd en een mooi aantal cursisten hun diploma Wijnvignet mogen overhandigen.

Een aantal van de cursisten Wijnoorkonde (Swen2) en Wijnbrevet (Swen3) heeft in juni examen gedaan en ik twijfel er niet aan of ze zijn allemaal geslaagd!

Ook heb ik dit jaar weer een aantal wijngebieden bezocht. Ik ging op wijnreis naar Nederlandse en Belgische wijngaarden, de Kaiserstuhl en de Ahr.

En over twee weekjes zit ik aan de Lambrusco in Emilia Romagna….

Ik ben gedistilleerd docent geworden en mag de cursus Gedistilleerd Vignet (niveau 1) gaan geven. Dat is een mooie aanvulling op AnyWine en AnyTea!
En tot slot, Ik heb mijn 14e column geschreven voor de Wijngekken! ☺

En nu vooruitkijken

Wat is er volgend jaar te beleven bij AnyWine? Wat blijft en wat is nieuw?

IMG-20150318-WA0050 - kopieWaarom is het leuk bij AnyWine?

Ik blijf werken met kleine groepen, zodat cursisten zich prettig voelen en lekker veel roepen en vragen, met wie ik een band opbouw (vaak voor jaren).

Ik kom uit een gastronomisch nest en draag met veel plezier mijn enthousiasme voor wijn & smaken over.

Ik vind het een kick als mensen na een aantal lessen “woorden kunnen geven aan smaak” en hun nieuwe kennis zichtbaar toepassen.

Dus de cursusplanning voor het nieuwe schooljaar is gemaakt!

Naast nog méér basiscursussen op niveau Swen 1, 2 en 3, staat er een basistraining Thee op het programma. De meer gevorderde wijnliefhebbers kunnen aanschuiven bij de cursus Blind Proeven of de nieuwe Wijn & Spijs cursus van 5 lessen.

FLESDe eerste aanmeldingen komen alweer binnen. Nieuwe cursisten, maar ook cursisten die terugkomen of mij aanbevelen. Nice!

De komende twee maanden zijn voor het uitpluizen van prijscouranten van wijnimporteurs, op zoek naar karakteristieke wijnen die passen bij de verschillende cursussen.

Het schrijven van nieuw lesmateriaal, het lezen van de nieuwste wijn/spijs boeken en het zoeken naar leuk beeldmateriaal (heb onlangs supergoed dvd materiaal gevonden in Engeland!).

Kortom: voorbereiden op het nieuwe oogstjaar!

* Ben je nieuwsgierig naar het programma van de nieuwe Wijn & Spijs cursus? KLIK DAN HIER!

Drukwerk

Esther Meijer, RegisterVinoloog en wijndocent

www.anywine.nl
www.anytea.nl