Column – Esther Meijer “Hoera, AnyWine bestaat in september 10 jaar!”

Esther Meijer

Tijd om “wijnmoires” te schrijven over leuk werk en nieuwe ontwikkelingen.

Het verveelt nog steeds niet. Geen groep cursisten is namelijk hetzelfde!

Sommigen hebben zich nog nauwelijks een voorstelling gemaakt van een wijncursus en anderen zijn doorgewinterde wijnboer-bezoekers.

Wat wel hetzelfde blijft, is de sfeer. Die is altijd super.

Sommige cursisten blijven jaren hangen, anderen worden vinoloog, beginnen een wijngaard of komen 3 jaar later met hun personeelsvereniging nog eens terug…

foto 1

Naast basiscursussen op Swen 1 en 2 niveau, heb ik ook veel wijn-en spijstrainingen gegeven, als freelance docent voor de Librije in Zwolle.

En natuurlijk de AnyWine Wijn & Spijs jaarcursus, die in september voor de 6e keer van start gaat! (Het nieuwe Wijn & Spijs programma vindt u  HIER).

Niet zelden heeft een cursist een cateringbedrijf of een passie en wordt vervolgens opgenomen in het cursusprogramma van een volgend jaar.

Bij een jaarcursus, horen immers gastdocenten en bedrijfsbezoeken!

Dit, omdat ik de laatste jaren gemerkt heb dat consumenten/ cursisten steeds grotere belangstelling hebben voor goede en eerlijke producten. …Zelf iets moois bereiden en daarbij de perfecte wijn kiezen…
Zo trekt deze cursus zowel hobby-koks als wijnliefhebbers!

foto 2

foto 3

 

 

 

 

 

 

De laatste tijd krijg ik steeds vaker aanvragen voor wijn-/spijstrainingen op locatie, vanuit de horeca. Dat is een nieuwe ontwikkeling!

Vaker hebben gasten een wijnboer of -proeverij bezocht en stellen “lastige” vragen. Hij/zij wil aan tafel weten weten waarom deze wijn bij dit gerecht gekozen is en niet hoe (het hondje van) de wijnboer heet.

Chef en sommelier moeten dus samen met een strak verhaal komen!

Bedrijven willen hun witte en zwarte brigade terecht met de neus dezelfde kant op hebben. Willen niet dat aan tafel verteld wordt dat een wijn uit de provincie Prosecco komt of dat Spätlese een druivenras is!
(Meer informatie over en reacties op incompany trainingen, vindt u HIER!)

Dus: op naar de volgende 10 jaar!

Ik verheug me op het nieuwe wijn(cursus)jaar na de zomer.

Esther Meijer
RegisterVinoloog & Theesommelier

www.anywine.nl